Ας δούμε σήμερα (Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014) τι γράφει ο τύπος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ρύθμιση με 100 δόσεις. Η «λύση» του γρίφου"
Η εφημερίδα γράφει ότι "«όμηροι» της Εφορίας θα είναι για περίοδο έως και εννέα χρόνια όσοι επιλέξουν να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία με βάση τη νέα ρύθμιση των 72-100 δόσεων που προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".
ΕΘΝΟΣ: "Ρυθμίσεις ανάσα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρύθμιση-ανάσα για 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία κατατέθηκε χθες στη Βουλή σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν χρέη μέχρι 1.000.000 ευρώ, ακόμη κι αυτοί που έχουν ήδη υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις, έχουν τη δυνατότητα να τα εξοφλήσουν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Αγιος Γεώργιος Χοζεβίτης: Με αιτία την Κύπρο θα πλησιάσει ελληνοτουρκικός πόλεμος»!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονίζει η προφητεία που υπάρχει στο Τραχώνι της Λεμεσού και συνδέεται άμεσα με τα επεκτατικά σχέδια της Αγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοί κερδίζουν από τη ρύθμιση χρεών"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ανάσα» σε περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις με οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες αγγίζουν συνολικά τα 89 δισ. ευρώ, δίνουν οι νέες ρυθμίσεις για την τμηματική εξόφληση των οφειλών, οι οποίες κατατέθηκαν χθες στη Βουλή".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στήνουν κάλπες σε 100 δόσεις"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με καθυστέρηση μηνών κατατέθηκε χθες στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, που προβλέπει από 12 έως 100 δόσεις και «κούρεμα» προστίμων και προσαυξήσεων. Θεωρείται θετική, έχει άρωμα εκλογών και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ελάφρυνσης χιλιάδων οφειλετών".
ESPRESSO: "ΑΛΒΑΝΟΣ serial killer"
ΕΣΤΙΑ: "Οι «Τζέντελμεν» της πολιτικής"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η έννοια του «Τζέντελμαν», όπως την περιγράφει γλαφυρώτατα στο βιβλίο του ο αείμνηστος διευθυντής της «Εστίας», τείνει να εκλείψη στην Ελλάδα. Τόσο στους πολιτικούς, όσο και στους πολίτες!".
Η ΑΥΓΗ: "Νέο Μνημόνιο για τα ίδια δανεικά"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην ομολογία ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει συμφωνήσει με την Ε.Ε., και ειδικότερα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ, τον οποίο συνάντησε και χθες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, να πάρει η Ελλάδα «προληπτική γραμμή πίστωσης» με νέους όρους (Μνημόνιο) ανεξαρτήτως του αν θα κάνει χρήση αυτής της πίστωσης, προχώρησαν χθες ανώτατες κυβερνητικές πηγές".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αφαίμαξη πολιτών, αιμοδοσία συμφερόντων"
Η εφημερίδα γράφει ότι "βαρύς ο φορολογικός πέλεκυς για τα εξαθλιωμένα νοικοκυριά, παρά το «καρότο» των 100 δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορία και Ταμεία. Οι πολίτες θα επωμισθούν 1,5 ευρώ με τον κεφαλικό φόρο που παρατείνεται μέχρι το 2016, ενώ θα χάσουν και την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ λόγω του συνυπολογισμού ακόμα και των επιδομάτων στο κριτήριο του εισοδήματος".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ρύθμιση δανείων για 165.000 εταιρείες"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διευρύνονται τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό περίπου 165.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντί των 100.000 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ψηφίζεται η ρύθμιση για τις 100 δόσεις"
Η εφημερίδα γράφει για την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στην βουλή και αφορά τα κόκκινα δάνεια και όχι μόνο, αφού θα πάρουν ανάσα και τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ.
Ο ΛΟΓΟΣ: "Ετσι ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "έως τον Μάρτιο του 2015 έχουν χρονικό περιθώριο οι οφειλέτες της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους προκειμένου να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση η οποία κατατίθεται στη Βουλή".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα αντεργατικά μέτρα συζητούν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "έντονη ανησυχία εκφράζουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ, για το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης και το ενεργειακό ζήτημα, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Αναζητούν τον αναγκαίο συμβιβασμό για το μείγμα της αντιλαϊκής διαχείρισης που θα εμπεριέχει τόσο την τόνωση των επενδύσεων με νέα κονδύλια στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, όσο και τη συνέχιση με αμείωτη ένταση της αντεργατικής πολιτικής για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων".
STAR PRESS: "ΘΡΙΛΕΡ με ένα μπαούλο λίρες στην Άρτα"
ΤΑ ΝΕΑ: "Αλλο η ιδιωτική ζωή και άλλο το σχολείο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με βασικό άξονα τον διαχωρισμό της ιδιωτικής ζωής των εκπαιδευτικών από απαξιωτικές συμπεριφορές στη διάρκεια της θητείας τους, αλλάζουν σύντομα όλα στο πειθαρχικό δίκαιο των εκπαιδευτικών. Εως τώρα, οι περίπου 150.000 εκπαιδευτικοί ήταν εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της διαθεσιμότητας, ακόμη και σε περιπτώσεις κακόβουλων καταγγελιών. Για το ζήτημα συναντήθηκαν χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με τους εκπροσώπους δασκάλων και καθηγητών".
Kontranews: "Μπήκε στο νοσοκομείο αντί να πάει να πολεμήσει ο Πρόεδρος της Κύπρου στη Σύνοδο"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα όρια της μεγάλης ανευθυνότητας αγγίζει η απόφαση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη να απουσιάσει από την κρισιμότερη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες και στην οποία τίθεται το ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μεγάλη ρύθμιση"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«ανάσα» σε περίπου τρία εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις με οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνολικά αγγίζουν τα 89 δισ. ευρώ, δίνει η νέα ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν με τη νέα ρύθμιση για τα χρέη"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "επανεκκίνηση της αγοράς, που ασφυκτιά κάτω από το βάρος των χρεών που την «πνίγουν», επιχειρεί η κυβέρνηση με την κατάθεση της νέας ευνοϊκής ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα προς τις ΔΟΥ και τα Ταμεία. Στο νέο καθεστώς μπορούν να ενταχθούν όλοι οι οφειλέτες που βρίσκονται ήδη υπό τη «σκέπη» κάποιας από τις ισχύουσες ρυθμίσεις για χρέη στο Δημόσιο".