Συναντήσεις με τους δημάρχους Δέλτα, Ευθύμιο Φωτόπουλο, και Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, είχε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), Γιάννης Παλαιστής.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν συγκοινωνιακά θέματα των δυο δήμων, ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και να αυξηθεί η χρήση των αστικών λεωφορείων από τους κατοίκους όλων των περιοχών των δήμων.

Ο κ. Φωτόπουλος (φωτ. πάνω) έθεσε στον κ. Παλαιστή μια σειρά από ζητήματα προτεραιότητας για το δήμο Δέλτα, μεταξύ των οποίων η καλύτερη εξυπηρέτηση της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης στη Σίνδο από τις γραμμές του ΟΑΣΘ, η βελτίωση των στάσεων των λεωφορείων σε όλο το δήμο και η καλύτερη εξυπηρέτηση περιοχών όπως το Ανατολικό, αλλά και συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Ο κ. Μαυρομάτης (φωτ. αριστερά) έθεσε επίσης ζητήματα βελτίωσης των στάσεων (όπως για παράδειγμα στο Αγγελοχώρι), αλλά και την εξυπηρέτηση του 1ου ΓΕΛ και 126 μαθητών της περιοχής του Μεσημερίου, όπως και την ανάγκη οριστικοποίησης των θέσεων στάσης των αστικών λεωφορείων στην οδό Ανθέων και πιθανώς τη δυνατότητα διέλευσης των λεωφορείων από τον ίδιο δρόμο και στις δυο κατευθύνσεις.

Ο κ. Παλαιστής δεσμεύτηκε να εξετάσει σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ τα ζητήματα, ενώ οι συναντήσεις θα έχουν και συνέχεια, καθώς προτεραιότητα του ΣΑΣΘ είναι η διαρκής βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

«Η στενή συνεργασία με τις νέες δημοτικές αρχές είναι απαραίτητη, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο μετακινήσεων, που θα είναι εξυπηρετικό για τους πολίτες. Αν θέλουμε να αυξηθεί η χρήση του αστικού λεωφορείου πρέπει να βελτιώνουμε διαρκώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να λύνουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν. Αυτή είναι η καθημερινή προσπάθεια του ΣΑΣΘ, αλλά και όλων των εμπλεκομένων», επισήμανε ο κ. Παλαιστής.