olmos-660.jpg
Ανείπωτη τραγωδία για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Δύο Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) και ένας οπλίτης θητείας (δεκανέας) έχασαν τη ζωή τους σε στρατόπεδο στο Βόλο, όταν σωλήνας όλμου εξερράγη κατά τη διάρκεια βολών με βαρέα όπλα στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών.

Πέρα από τους τρεις νεκρούς, βαρύτατα τραύματα στην κοιλιακή χώρα φέρει ένας υπολοχαγός ο οποίος και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Βόλου. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), «περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων "Γλαφυρών", κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81χιλ, "διερράγη" ο σωλήνας του όλμου».

Εσπευσμένα στο Βόλο ο υφυπουργός Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΣ

Εν τω μεταξύ, άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας. 

Μάλιστα, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Οι δηλώσεις του υπουργού

avramopoulos_01.jpg
Την λύπη του για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε τρεις στρατιώτες στο Πεδίο Ασκήσεων των Γλαφυρών Βόλου εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

«Εκφράζω την οδύνη και την συντριβή μας για το ατύχημα που στοίχισε την ζωή των τριών  παλικαριών μας σε ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα του οποίου τα αίτια διερευνώνται. Πέρα από την συντριβή οι ένοπλές δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους. Δεν είναι μόνοι, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως και εμείς. Διερευνώνται τα αίτια γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτό που συνέβη και πιστεύω ότι η έκβαση της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που η πατρίδα βρίσκεται σε δύσκολες στιγμές αλλά και καθ’ όλη τη θητεία τους που εκπαιδεύονται αυτά τα παιδιά για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδεται όχι μόνο ο σεβασμός αλλά και η τιμή που τους αναλογεί» είπε ο τπουργός Άμυνας διαβεβαιώνοντας τις οικογένειες των θυμάτων ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές «δεν είναι μόνοι αλλά είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα».


από το voria.gr