elbo_diamartyria_20130709_01.jpg
Καθαρή και χωρίς το «βάρος» των εργαζομένων και των υποχρεώσεών της στα ασφαλιστικά ταμεία, παραδίδεται η ΕΛΒΟ στον ενδεχόμενο επενδυτή.

 

Όπως ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι, από τον εκκαθαριστή:

  • Άμεσα θα δημοσιευτεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ενεργητικό της εταιρίας.
  • Το ενεργητικό της θα σπάσει σε τέσσερα τμήματα, το εργοστάσιο και τα μηχανήματα, οι αποθήκες, τα οικόπεδα, τα έτοιμα οχήματα.
  • Το ΑΦΜ και η επιχείρηση μ’ αυτή την επωνυμία θα σταματήσουν να υφίστανται στις 31/12/2014 κατά τα πρότυπα της «Α.Τ.Ε.».

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να επανέλθει η ΕΛΒΟ στον πλήρη δημόσιο έλεγχο ζητούν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, με ερώτησή τους στη Βουλή.

Οι δυο βουλευτές υπογραμμίζουν ότι αυτήν την περίοδο «στην περιοχή οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι επεμβάσεις και οι συγκρούσεις (Συρία, Ιράκ, Ουκρανία κ.λ.π.), που αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», κάνουν λόγο για γιγάντωση του ανταγωνισμού των πολυεθνικών ομίλων για την εξασφάλιση των πολεμικών και επικαλούνται ως απόδειξη το πρόσφατο ενδιαφέρον της Αμερικάνικης Πρεσβείας, που κλιμάκιό της επισκέφτηκε το εργοστάσιο και θεωρούν ότι «η ύπαρξη και λειτουργία της πολεμικής βιομηχανίας γίνεται όλο και πιο αναγκαία».

Υποστηρίζουν ότι «συνεχίζεται από την κυβέρνηση με ταχείς ρυθμούς η πορεία συρρίκνωσης, εκποίησης και διάλυσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων («ΕΛ.Β.Ο Α.Β.Ε.»)» κι ότι προωθείται λύση Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας πλήρως ιδιωτικοποιημένης και με εργοστάσια παραγωγής μόνο σε Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία.

Ζητούν να μάθουν από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας ποια μέτρα θα λάβουν για να σταματήσει η διαδικασία της εκποίησης του ενεργητικού της «ΕΛ.Β.Ο Α.Β.Ε.»., πώς θα επανέλθει η εταιρία στον πλήρη δημόσιο έλεγχο, χωρίς συμμετοχή κανενός ιδιώτη, ενταγμένη σε ένα αποκλειστικά δημόσιο φορέα αμυντικών βιομηχανιών που θα υπηρετεί της αμυντικές ανάγκες της χώρας αλλά και την παραγωγή οχημάτων εξυπηρέτησης κοινωνικών αναγκών (πχ, λεωφορεία, πυροσβεστικά οχήματα κ.α.), πώς θα διασφαλιστούν πλήρως τα εργασιακά και κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων της επιχείρησης, αλλά και η καταβολή των υποχρεώσεων της επιχείρησης απέναντι στους συνταξιούχους εργαζόμενους της.