Ενώπιον του ανακριτή Βέροιας θα απολογηθεί σήμερα ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα, όπου σημειώθηκε η φονική καραμπόλα στην Εγνατία οδό, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από τριάντα. 


Ο 42χρονος θα κληθεί να λογοδοτήσει για την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια, πράξη που τού απέδωσε η εισαγγελέας Βέροιας, προτού παραπέμψει στον ανακριτή. Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για σήμερα προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του και μέχρι την τελική κρίση εισαγγελέως και ανακριτή παραμένει κρατούμενος.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη θα απολογηθεί στον ίδιο ανακριτή ο 39χρονος οδηγός της μοιραίας νταλίκας, που σκόρπισε τον θάνατο το πρωί της περασμένης Κυριακής, κοντά στον κόμβο της Βέροιας. Ο ρουμάνος οδηγός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, ενώ όπως ο συγκατηγορούμενός του παραμένει κρατούμενος μέχρι να απολογηθεί.