Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «τα μέτρα της κυβέρνησης της Αριστεράς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», με ομιλητή τον Γιάννη Μηλιό, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου στο τμήμα οικονομικής πολιτικής του κόμματος, διοργανώθηκε σήμερα, Τετάρτη, στις 7 το βράδυ.


Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, στην Ξηροκρήνη, στην πλατεία Γουλοπούλου.

Ο κ. Μηλιός, που μίλησε το μεσημέρι στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, χαρακτήρισε "πλασματικούς" τους αριθμούς που φέρνει η κυβέρνηση, στην επισήμανση ότι το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ "δε βγαίνει". "Αρχικά έλεγαν ότι δε θα μας αφήσει η τρόικα να το εφαρμόσουμε. Τώρα, λένε πως δε βγαίνουν οι αριθμοί. Είναι η δεύτερη γραμμή άμυνας της κυβέρνησης" είπε.

Πρόσθεσε πως οι λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ "είναι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα δημιουργούν ευρωπαϊκό προηγούμενο". Στην επισήμανση ότι εντός Ε.Ε. η κυβέρνηση προσπαθεί, σε συνομιλίες με την Τρόικα, να βρει λύσεις στα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων, όπως τα "κόκκινα δάνεια", είπε πως "η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πεδίο σύγκρουσης" κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "μαζί με προοδευτικές δυνάμεις από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλλία, έχουμε διαφορετικές απόψεις από τις υπερσυντηρητικές δυνάμεις".

Στην εκδήλωση της πλατείας Γουλοπούλου, ο κ. Μηλιός είπε πως "η κυβέρνηση της Αριστεράς θα υπάρξει υπό έναν όρο: Με τη στήριξη και τη συμμετοχή του κόσμου". Τόνισε πως "χρειάζεται η στήριξη του κόσμου για να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας" και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: "Καλό το πρόγραμμα παροχής δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε 400.000 νοικοκυριά, αλλά για να τα χτίσουμε όλα αυτά, χρειάζεται ο κόσμος να στηρίξει συνεργασίες και συνεταιριστικά εγχειρήματα".