Δικάζεται, σήμερα, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, σε δεύτερο βαθμό, στο Αναθεωρητικό Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, ο αντιρρησίας συνείδησης Γιάννης Γκλαρνέτατζης.

Ο Γκλαρνέτατζης είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Είχε καταδικασθεί ερήμην πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με διετή αναστολή και αφαίρεση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε λάβει ποτέ κλήση για τη δίκη του, λόγω του ότι αυτή κοινοποιήθηκε σε λάθος διεύθυνση.

Ο Γκλαρνέτατζης είχε αρνηθεί τη στράτευσή του το Μάρτιο του 1996. Λάμβανε φύλλα πορείας ως το καλοκαίρι του 2000, όταν και προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της πρόσκλησης κατάταξης, και πέτυχε την ακύρωση της πρόσκλησης.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αντιρρησία συνείδησης και, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει πως η εναλλακτική θητεία «διέπεται από τιμωρητική εκδικητική λογική», κάνει λόγο για συνεχείς συλλήψεις κι επαναλαμβανόμενα διοικητικά πρόστιμα των 6.000 ευρώ και ισχυρίζεται πως «η ερήμην καταδίκη του Γ. Γκλαρνέτατζη είναι ενταγμένη σε αυτό το πλαίσιο».