Διαμέρισμα στον Βύρωνα, όπου φέρεται να εντοπίστηκαν σχέδια επίθεσης σε γνωστό εφοπλιστή, αλλά και σε πολυεθνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον Πειραιά, ανακαλύφθηκε το βράδυ της Τετάρτης έπειτα από πολυήμερη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.


Το εύρημα αυτό, που έχει προκαλέσει κινητοποίηση στην ΕΛΑΣ, σχετίζεται με την δράση του Επαναστατικού Αγώνα και της ομάδας του συλληφθέντα αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη. Από το πρωί πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος στο διαμέρισμα αποφασίσθηκε μετά την διαπίστωση ότι εκεί έδωσε το παρόν ένας 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο 30χρονος αρνήθηκε αρχικά να δώσει αποτυπώματα, όμως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φέρεται να έχουν προσδιορίσει την ταυτότητά του. Οι ίδιοες πηγές αναφέρουν ότι «αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές ενδείξεις, θα πρόκειται για μια ιδιαίτερη επιτυχία στην προσπάθεια εξάρθρωσης ένοπλων οργανώσεων».