tsipras_deth_79_20140913_01.jpg
Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να κυριαρχήσει πολιτικά, αξιοποιώντας την εκλογική πρωτοπορία στις ευρωεκλογές και στο πλαίσιο αυτό να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εθνική συνεννόηση και την συγκρότηση «ανοιχτών πολυσυλλεκτικών ψηφοδελτίων» υπογράμμισε
ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους ανεξάρτητους βουλευτές να τοποθετηθούν λέγοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να τροφοδοτεί σενάρια κρατώντας αμφίσημη στάση».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για «ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών με αξιολύπητη υποβάθμιση του δημόσιου πολιτικού της λόγου, με διασπορά πανικού και κινδυνολογίας» και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο .Δήλωσε επίσης ότι το κόμμα του είναι είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρή και συγκροτημένη πολιτική δύναμη της χώρας, είναι δύναμη και εγγύηση σταθερότητας που όχι μόνο είναι το πρώτο σε δύναμη κόμμα, αλλά η διαφορά του με την ΝΔ όλο και διευρύνεται.

Ενόψει της έναρξης των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές να πάρουν ανοιχτή και ξεκάθαρη θέση.