Λόγω "Καλλικράτη" η δημοτική αρχή δεν μπορεί να προβεί σε απευθείας ανάθεση, παρά μόνο σε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια πετρελαίου.>>>
Όπως διαβάζουμε από το www.maxitis.gr, την ηλεκτρονική εφημερίδα του νομού Κιλκίς, σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στον τομέα καθαριότητας του Κιλκίς, λόγω της έλλειψης καυσίμων (π.χ. πετρέλαιο κίνησης) σε νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου.
Το θέμα αυτό δημιουργείται, ενώ υπάρχει το συγκεκριμένο κονδύλι για την προμήθεια καυσίμων, δεν μπορεί να διατεθεί σε ανάδοχο άλλον από αυτόν, που θα κερδίσει το διεθνή διαγωνισμό, που έχει προκηρύξει για την Τρίτη 11.11.14 ο δήμος Κιλκίς.
Ως αποτέλεσμα αυτού του γραφειοκρατικού προβλήματος είναι η σημαντική μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, με αποτέλεσμα ήδη να παρατηρούνται καθυστερήσεις στην αποκομιδή των σκουπιδιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Κιλκίς, Αιμίλιος Νικολαΐδης, δήλωσε στο www.maxitis.gr ότι τα "χέρια" του δήμου μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού είναι δεμένα και το πρόβλημα απλώς θα αντιμετωπισθεί με αποκομιδή των απορριμμάτων κατά αραιότερα χρονικά διαστήματα από ό,τι συνήθως και υπό ομαλές συνθήκες, λόγω των περιορισμένων δρομολογίων.
"Σε κάθε περίπτωση», τόνισε ο κ. Νικολαϊδης "θα ληφθεί μέριμνα, ώστε έως τις 11 Νοεμβρίου να μην προσλάβει το πρόβλημα διαστάσεις μέχρι σημείου κινδύνων για την δημόσια υγεία". 
Σημειώνεται, ότι η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών αποτελεί υποχρέωση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στο πλαίσιο του "Καλλικράτη".

ΠΗΓΗ: www.maxitis.gr