Στη λειτουργία Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τη χορηγία της εταιρίας «ΑΡΝΟΣ - Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ» μετά την έγκριση του σχετικού θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της 15ης τακτικής συνεδρίασης, τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014.

Το online φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, οι γονείς των οποίων είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, είναι άνεργοι ή πολύτεκνοι.

Τα μαθήματα, που θα παραδίδονται με δωρεάν διδασκαλία μέσω βίντεο για το σχολικό έτος 2014-15 και συγκεκριμένα έως τις 30/6/2015, είναι:
  • Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου: Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου 9.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία - μεθοδολογία - λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα online καθώς και λύσεις των θεμάτων ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων.
  • Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου: Περιλαμβάνει με έναν κωδικό χρήσης διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου 10.000 μαθημάτων σε βίντεο, τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα online, λύσεις των θεμάτων εξετάσεων και Πανελλαδικών, καθώς και λύσεις της τράπεζας θεμάτων Α΄ Λυκείου.
Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι όλοι οι χρήστες της ιστοσελίδα της χορηγού εταιρίας www.arnos.gr, μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο e-δημοτικό Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ, πρόγραμμα που περιλαμβάνει διδασκαλία περισσότερων από 10.000 μαθημάτων στις δραστηριότητες, τις εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση στα δωρεάν προγράμματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: a.lakia@thessaloniki.gr ή να την καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57, από σήμερα, Παρασκευή 17 έως και την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 13:00. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Για την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος από την επιστημονική ομάδα της εταιρείας «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ», στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (οδός Βασιλέως Γεωργίου Α΄, 1, 1ος όροφος) την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στις 18:00.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού: 2310 841109 και 2310 841198.

Επισημαίνεται ότι η δωρεά - χορηγία εγκρίθηκε με την υπ' αριθμόν 1546/24-09-2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

link