Τέλος στη δράση του 30χρονου Μαροκινού, που είχε διαρρήξει και κλέψει μαγαζιά και κατοικίες, έβαλε η Αστυνομία με την επ΄ αυτοφώρω σύλληψή του.>>>

Παλαιότερα είχε επικρατήσει ένα στερεότυπο για τους Ρουμάνους διαρρήκτες, που με ζογκλερικά κόλπα σκαρφάλωναν σε πολυκατοικίες και προκαλούσαν την ανησυχία στους κατοίκους τους. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό ο 30χρονος Μαροκινός είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για καταστήματα και οικίες στη Θεσσαλονίκη. 
Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας της Ανάληψης τον εντόπισαν τα ξημερώματα της Κυριακής, αφού πρώτα είχε "χτυπήσει" τρία διαμερίσματα στη γύρω περιοχή, με τη μέθοδο της αναρρίχησης και αφού αφαίρεσε από αυτά χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών, καθώς και τιμαλφή.
Στους αστυνομικούς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα κλοπιμαία και συνελήφθη επ' αυτοφώρω. Πάνω του βρέθηκαν: 595 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και χρυσαφικά.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο Μαροκινός είναι υπεύθυνος και για άλλες έκνομες ενέργειες: 
  • Τέλος Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, διέρρηξε τέσσερα διαμερίσματα (ένα εκ των οποίων από κοινού με συνεργό του) και ένα ζαχαροπλαστείο, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε χρηματικά ποσά, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.
  • Βραδινές ώρες της 03-10-2014, εκμεταλλευόμενος συνθήκες συνωστισμού σε μπαρ στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσε ένα πορτοφόλι και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Την 03/04-10-2014 εισήλθε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά και αντικείμενα
  • Κατά το τελευταίο έτος, διέρρηξε επιπλέον ένα διαμέρισμα, μία αποθήκη και ένα κομμωτήριο σε διάφορες περιοχές της πόλης.
Η συνολική του λεία τον περίπου ένα χρόνο δράσης του ανέρχεται στα 15.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.