Σε διαδικασία πλειστηριασμού βγάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων 37 ακίνητα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Ανάμεσά τους ένα ακίνητο στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.


Το ακίνητο βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου κι έχει έκταση 163 τετραγωνικά μέτρα. Είναι ίσως στην πιο ακριβή περιοχή της Θεσσαλονίκης και έχει τιμή εκκίνησης 650.000 ευρώ!

Οι περιπτώσεις των ακινήτων αυτών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να ανακτήσει μέρος των οφειλών και να αυξήσει τα δημόσια έσοδα.  Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η πρώτη τιμή για τον πλειστηριασμό δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την αντικειμενική τιμή του ακινήτου, γεγονός το οποίο δημιουργεί προβλήματα λόγω του ύψους των τιμών αυτών.

Το καθεστώς αυτό πρόκειται να αλλάξει με αποτέλεσμα να λαμβάνοντα υπόψη τα 2/3 της αντικειμενικής τιμής και αν δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον το 50% αυτής.

Άνθρωποι της κτηματαγοράς της Θεσσαλονίκης θεωρούν ότι είναι αδύνατο να "πιάσει" την τιμή εκκίνησης το συγκεκριμένο ακίνητο. "Η αγορά είναι νεκρή", λένε χαρακτηριστικά και υποστηρίζουν ότι είναι σίγουρο πως, τελικά, το ακίνητο θα εκποιηθεί στο μισό της αντικειμενικής του αξίας. "Όποιος ακουμπήσει 350.000 ευρώ στο τραπέζι, το ΄χει πάρει", μας έλεγαν χαρακτηριστικά.

Τι άλλο βγαίνει στο σφυρί
 Στη λίστα των ακινήτων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
  • Πλειστηριασμός αγροτεμαχίου 3 στρεμμάτων στη θέση Πουρνάρι Πυλαίας Θεσσαλονίκης, έναντι 400.000 ευρώ.
  • Πλειστηριασμός ακινήτου στο Κολωνάκι με τιμή εκκίνησης 4,168 εκατ. ευρώ
  • Πλειστηριασμός οικοπέδου 238 τ.μ με οικοδομή στα Βριλήσσια έναντι 480.000 ευρώ