Ο εφοπλιστής πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βιενάμης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας και η σύζυγός του, Μαρία Τσελέντη, είχαν μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών!


Οι ίδιοι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χτυπήσουν τα γραφεία της Siemens, της εταιρείας Info Quest και τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, τα οποία είναι πολύ κοντά στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτά ανακοίνωσε, πριν περίπου μία ώρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση του Τύπου για τα ευρήματα σε γιάφκα του Βύρωνα.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρης Τσακνάκης, είπε ότι στη γιάφκα στον Βύρωνα βρέθηκαν σχάρα αυτοκινήτου, μεταλικά μέρη καθώς και κλειδιά.

Τα ευρήματα αυτά, όπως προέκυψε, ανήκουν στο αυτοκίνητο Nissan Sunny το οποίο εξεράγη, στις 10 Απριλίου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου.

Επίσης βρέθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ στο οποίο βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη, καθώς και ταυτότητα τα στοιχεία της οποίας είχαν υφαρπαγεί αφού ο κάτοχός της δεν είχε δηλώσει κλοπή.

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε εντοπιστεί και πρακολουθείτο, είπε ο κ. Τσακνάκης. Το βράδυ της Τετάρτης ένας άντρας πλησίασε στην είσοδο του γκαράζ και αποφασίσθηκε η επέμβαση.

Στον 30χρονο που συνελήφθη βρέθηκαν ηλεκτρονικό σύστημα για άνοιγμα του γκαράζ, κλειδιά, σακίδιο με διάφορα ρούχα.

Ο ίδιος οδηγήθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και κατηγορείται για αντίσταση, απείθεια, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Από την έρευνα που έγινε στο γκαράζ βρέθηκε σημειωματάριο από την ανάγνωση του οποίου προέκυψε ότι προετοιμάζονταν «χτύπημα» τον μήνα Οκτώβριο.

H «πρόβα τζενεράλε» ορίζονταν για τις 3 Οκτωβρίου και το «χτύπημα» την επομένη, 4 Οκτωβρίου.

Όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ είχε χρονομετρηθεί η απόσταση από τη λεωφόρο Αμφιθέας προς το γκαράζ (16') και δίνονταν οδηγίες να φέρουν «τάπερ, ποδήλατα και λουκάνικα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος αρνήθηκε αρχικά να δώσει αποτυπώματα όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχουν προσδιορίσει τη ταυτότητά του.