Λαθραία ποτά από τη Βουλγαρία έφερναν δυο άνδρες στη Θεσσαλονίκη, άλλαζαν τις ετικέτες και τα πουλούσαν στη λιανική, αποκομίζοντας τη διαφορά του φόρου.


Οι δυο Έλληνες, ηλικίας 58 και 49 ετών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πρώτος ήταν ο εισαγωγέας κι ο δεύτερος ο διακινητής, καθώς είχε κατάστημα πώλησης απορρυπαντικών στους Αμπελόκηπους.

Στο κατάστημα του δεύτερου και στις αποθήκες του πρώτου, στην Πολίχνη, βρέθηκαν 1.974 λαθραίες φιάλες με αλκοολούχα ποτά, 2.020 ευρώ για τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι είναι τα κέρδη από το λαθρεμπόριο, εργαλεία και σύνεργα που χρησιμοποιούνταν για να αλλάξουν τις ετικέτες και τις ταινίες ασφαλείας των βουλγάρικων ποτών και εννέα πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες αλκοολούχου ποτού. Βρέθηκαν, ακόμη, φιάλες με ποτά χωρίς ενδείξεις, από τα οποία ελήφθησαν δείγματα και στάλθηκαν σε εργαστήριο, καθώς οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για οινοπνευματώδη - μπόμπες, που είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Στις αποθήκες βρέθηκαν, ακόμη, μεγάλες ποσότητες τροφίμων, χαρτικών, απορρυπαντικών και άλλων ειδών παντοπωλείου, για τα οποία δεν υπήρχαν παραστατικά αγοράς και πωλούνταν παράνομα σε καταστήματα και ιδιώτες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ενημερωθεί και το ΣΔΟΕ.