Έκτακτη διαπραγμάτευση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με την τρόικα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στον έκτο όροφο του υπουργείου Οικονομικών.
Η διαπραγμάτευση άρχισε αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο της συνάντησης είναι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και το ζήτημα της διευθέτησης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων. 

Ζητούμενο για την ελληνική πλευρά είναι το θέμα της ρύθμισης των οφειλών ειδικά προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν έτσι ώστε  οι ρυθμίσεις να τεθούν σε εφαρμογή ακόμη και μέσα στον μήνα. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνάντηση παραβρίσκονται ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, o σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ενώ από την πλευρά της τρόικας παρόντες είναι οι Κοστέλο και Μαζούχ. 

Για τα «κόκκινα δάνεια» οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η νομοθετική αντιμετώπιση του ζητήματος θα πήγαινε για μετά την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνας, στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων τις τελευταίες 48 ώρες να υπάρξει συνολική διευθέτηση του θέματος.