Αξιωματούχοι των αμερικανικών υγειονομικών αρχών παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας 16 ανθρώπων στο Οχάιο που ήλθαν σε στενή επαφή με ασθεσνή νοσοκόμα από το Τέξας.

 

Πρόκειται για την Άμπερ Τζόι Βίνσον, που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε αυτήν την πολιτεία, προτού διαγνωστεί με τη νόσο, ανέφερε σήμερα μια αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της πολιτείας αυτής.

Ο ένας εκ των 16 που παρακολουθούνται στο Οχάιο, έχει τεθεί σε καραντίνα.

«Αυτή τη στιγμή όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας» είπε σε μία συνέντευξη τύπου η Μέρι Ντιόριο, επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας του Οχάιο.

Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας 8 επιβατών που ήλθαν σε στενή επαφή με τη νοσοκόμα που επισκέφθηκε το Οχάιο προκειμένου να σχεδιάσει ένα γάμο.

Το Πεντάγωνο εξάλλου έκλεισε, για προληπτικούς λόγους, έναν χώρο στάθμευσης και μία είσοδο στο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στα περίχωρα της Ουάσιγκτον αφότου μία γυναίκα που είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Αφρική έκανε εμετό έξω από το κτίριο, με την ανησυχία για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του Έμπολα να εντείνεται.

Οι πράκτορες της αστυνομίας του Πενταγώνου εντόπισαν στις 9 το πρωί τοπική ώρα σε έναν χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος μία γυναίκα «που ήταν άρρωστη και έκανε εμετό» ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.