papoulias_ntinalexi_20141027_01

Με τον χρυσό σταυρό του Τάγματος της Τιμής βράβευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, δύο σημαντικές μορφές, τον Βασίλειο Νικόλτσο και την Αθηνά Ντιναλέξη.

papoulias_nikoltsios_20141027_01

Ο κ. Νικόλτσος, διευθυντής του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, είναι από τους σημαντικότερους «φύλακες» της ιστορικής κληρονομιάς των χρόνων του Μακεδονικού Αγώνα, ενώ η 84χρονη ήταν αγωνίστρια στον πόλεμο του '40 και τιμήθηκε για τη σημαντική προσφορά της τα δύσκολα εκείνα χρόνια.

Η βράβευση έγινε παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Ορφανού, ενώ είχε ενδιαφέρον η στιχομυθία ανάμεσα στον κ. Παπούλια και την κα Ντιναλέξη. «Χάλια είμαστε τώρα, να δούμε τι θα γίνουμε. Εμείς μάθαμε με τα λίγα, οι νέοι όμως έμαθαν με τα πολλά και δεν μπορούν στα λίγα», είπε η αγωνίστρια.

papoylias_nikoltsios_ntinaleli_20141027_02

«Να θυμάσαι τα παλιά, τα ωραία, τα αξέχαστα», της είπε ο Πρόεδρος, και λίγο αργότερα, απευθυνόμενος στην 94χρονη, είπε: «βλέπω ότι και σήμερα θα το έκανες πάλι».

papoulias_orfanos_20141027_02

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης χάρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τρία βιβλία με θέμα την «Καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο», την «Ευρωπαϊκή Χαρτογραφία και Πολιτική: Η περίπτωση της Μακεδονίας» και το Άγιο Όρος. «Η Θεσσαλονίκη σας αγαπά και σας υπολείπεται», δήλωσε ο κ. Ορφανός, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.  

papoulias_orfanos_20141027_01

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήρθε στη Θεσσαλονίκη σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.