Στα... χαρακώματα βρίσκονται Αττικό Μετρό από τη μία και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παν. Αβραμόπουλος, από την άλλη.


Η ανταλλαγή ανακοινώσεων -μέσω... Διαδικτύου- άρχισε μετά την τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, σε συνεδρίαση του σώματος:

«Αν το μετρό της Θεσσαλονίκης ήταν επέκταση του μετρό της Αθήνας, θα είχε τελειώσει. Τι είναι; Πεντακόσια χιλιόμετρα, μια ευθεία», σχολίασε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Αβραμόπουλος. Αναφερόμενος μάλιστα στην «Αττικό Μετρό ΑΕ» τόνισε ότι «δεν είναι για να ανοίγει τους σταθμούς για να παίζει μουσική. Είναι για να ολοκληρώσει το έργο».

Η απάντηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. ήρθε μέσω δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα voria.gr:

"Η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προκάλεσε ενόχληση στη δημόσια εταιρεία", αναφέρεται στο δημοσίευμα. Και παρατίθενται δηλώσεις "στελεχών της αττικό μετρό, που ωστόσο θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς, όπως δήλωσαν, διατυπώνουν προσωπικές απόψεις". Τα ανώνυμα στελέχη άφηναν αιχμές για το ρόλο του ΟΑΣΘ στην όλη ιστορία, αλλά και για την παρουσία του κ. Αβραμόπουλου στο δ.σ. του ΟΑΣΘ:

«Ο ΟΑΣΘ έτσι κι αλλιώς λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντι στο έργο. Το έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές. Επίσης, φρόντισε να διασφαλίσει ότι θα ασκεί το μονοπώλιο των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη για δυο χρόνια από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί το έργο. Οι καθυστερήσεις είναι γνωστό σε ποιους οφείλονται. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στο μετρό. Ελπίζουμε να μην έχει σχέση με την παρουσία του στον ΟΑΣΘ ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης, θέση που είναι έμμισθη, ούτε με το γεγονός ότι κατείχε ανάλογη θέση ως εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών στο παρελθόν», φέρονταν να δηλώνουν τα στελέχη, διατυπώνοντας... προσωπικές απόψεις.

Η απάντηση του Π. Αβραμόπουλου ήρθε από το... Facebook:

"Δεν ασχολούμαι με «κύκλους» και «στελέχη της Αττικό Μετρό» που θέλουν μάλιστα «να διατηρήσουν την ανωνυμία τους». Πολύ περισσότερο όταν, όπως ισχυρίζονται, δεν φανερώνονται γιατί « διατυπώνουν προσωπικές απόψεις».  Τις προσωπικές απόψεις πρέπει να έχουμε τη λεβεντιά να τις υπογράφουμε. Όπως έκανα εγώ στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου", έγραψε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Και, λίγο πιο κάτω, στο σχόλιό του, προσέθετε: "Θυμίζω πάντως σ' αυτόν που κρύβεται πίσω από τους «κύκλους της Αττικό Μετρό» και στο συντάκτη του δημοσιεύματος που υιοθετεί τις απόψεις του και αναπαράγει τους άθλιους υπαινιγμούς του ότι, με δική μου πρωτοβουλία έγινε στο Δ.Σ. η χθεσινή, προ ημερησίας διατάξεως, συζήτηση προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι Θεσσαλονικείς να ενημερωθούν από τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ για τη νέα σύμβαση, το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις της συμφωνίας και οι παρατάξεις να καταθέσουν τις απόψεις τους. Δεν θα παρακολουθήσω αυτόν τον ιταμό τρόπο σχολιασμού. Συνομιλώ μόνο με ανθρώπους που φέρουν την ευθύνη του δημόσιου λόγου τους και συζητούν με επιχειρήματα", κατέληγε.

Λέτε να δούμε και πιο... επίσημες απαντήσεις;