Καινοτόμα εργαλεία όπως η ρομποτική, η δημιουργία μιας μακέτας, ένα πείραμα ή η ψηφιακή περιήγηση σε ένα μουσείο μπορούν να μετατρέψουν το μάθημα στη σχολική τάξη σε ένα ενδιαφέρον βίωμα.

Αυτός είναι και ο στόχος του συνεδρίου με θέμα "Ανακαλυπτική Μάθηση στην Εκπαιδευτική Πράξη", που φέρνει την καινοτομία μέσα στις σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων του σχολείου: Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.

INSPIRINGSCIENCE

"Η ανακαλυπτική μέθοδος περιλαμβάνει τα σχολικά εγχειρήματα, τα σχολικά εργαστήρια, τις νέες τεχνολογίες, τη ρομποτική, τον προγραμματισμό, τη σύνδεση μουσείων και κέντρων διάδοσης και επιστήμης, τη σύνδεση σχολείου με επιστημονική έρευνα" λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης και συμπληρώνει: "Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό ή ακραίο στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε να μιλάμε για καινοτομία στην τάξη. Υπάρχουν όμως τα εργαλεία και επιπλέον οι χρηματοδοτήσεις μέσω των ΕΣΠΑ όπου μπορεί η επιτροπή του σχολείου να συντάξει 'τεχνικό δελτίο' και μέσω και του Δήμου να τύχει χρηματοδότησης" .

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ "Διόφαντος" και την "Ελληνογερμανική Αγωγή" στην Αθήνα στις 17 και 18 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Εγνατία Παλλάς 18-19 Οκτωβρίου.