Με μια ματιά τα σημερινά (Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: H επανάσταση της Θεσσαλονίκης
Η εφημερίδα κάνει λόγο για έκρηξη καινοτομίας από δεκάδες ιατρικές - επιστημονικές ομάδες.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Απόρρητος φάκελος μέγας Αλέξανδρος
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο τάφος της Ολυμπιάδας βρίσκεται στην Πέλλα κι όχι στην Αμφίπολη κι επικαλείται κυκλώματα κατασκοπείας και αρχαιοκαπηλίας που "αλλάζουν την ιστορία του τόπου".

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η κύρια σύνταξη σε όλα τα ταμεία ως το 2021
Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσιάζει σήμερα το τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη βασική σύνταξη, η οποία θα είναι ενιαία στο Δημόσιο και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Υποστηρίζει ότι το καταβαλλόμενο ποσό συνδέεται με τη μεταβολή του ΑΕΠ και του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και ξεκινά από τα 360 ευρώ, ενώ μέχρι το 2021 θα φτάσει τα 375 ευρώ. Στο ποσό αυτό θα προστίθεται στη συνέχεια η αναλογική σύνταξη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι κερδίζουν οι πολίτες από μειώσεις φόρων, ρυθμίσεις χρεών
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εν ενεργεία και συνταξιούχοι δικαστικοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί, φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, καθώς και όσοι προτίθενται να καταναλώσουν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους, είναι οι πολίτες που θα ωφεληθούν από το πρώτο «πακέτο» των εισοδηματικών ενισχύσεων και φορολογικών ελαφρύνσεων που έχει ήδη αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 180-155=Εκλογές
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "απομονωμένη βγαίνει από τη μάχη στη Βουλή η κυβέρνηση, καθώς πήρε την ψήφο 155 βουλευτών, ενώ για την προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο απαιτούνται 180. Στη Βουλή υπάρχουν 23 ανεξάρτητοι βουλευτές, από τους οποίους πολλοί έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμπράξουν..."

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ποιοι πρέπει να βγουν στη σύνταξη πριν το 2015
Οδηγίες της εφημερίδας προς αυτούς που είναι κοντά στη σύνταξη και ευνοούνται από τα ισχύοντα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επιχείρηση ανάταξης σε δύσβατο περιβάλλον
Η εφημερίδα βλέπει "νέες πρωτοβουλίες μεταστροφής του πολιτικού κλίματος" και παρουσιάζει τους κρίσιμους σταθμούς, όπως ο ανασχηματισμός και το πλάνο απεμπλοκής από το ΔΝΤ.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αναστολή εκτέλεσης (ζητά ο Σαμαράς από το Βερολίνο)
Η εφημερίδα βλέπει μαύρο το μέλλον και υποστηρίζει: "Αφού η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παραβίασε ανοικτές θύρες με την ψήφο εμπιστοσύνης, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα: η θητεία της μετριέται πλέον σε εβδομάδες -το πολύ μήνες- και το τέλος χρόνου, εν πολλοίς, θα διαφανεί στις 26 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του στρες τεστ των τραπεζών, οι οποίες ασφυκτιούν υπό το βάρος των «κόκκινων» δανείων, καθώς κατά γενική εκτίμηση επιχειρηματικών και επενδυτικών κύκλων η κατάσταση δεν πηγαίνει άλλο, με την οικονομία και τις αντοχές του συστήματος πέραν των ορίων τους".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ Contra News: Σπάνε στα δύο τη Νέα Δημοκρατία
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Σαμαράς φτιάχνει τη Νέα Ελλάδα κι ο Βορίδης παίρνει τη Ν.Δ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Έχουν 4 μήνες για έργο και για 180
Στις πολιτικές εξελίξεις -χωρίς να κομίζει κάτι ιδιαίτερο- αναφέρεται η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: Παιχνίδια με το ΔΝΤ
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ταμείο "δεν ξέρει τίποτα για την ακύρωση της συμφωνίας".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Βάζουν τρόικα στον Χαρδούβελη
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών θα λειτουργεί υπό την εποπτεία των Στουρνάρα, Παπασταύρου και Λαζαρίδη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ούτε υποταγή ούτε αυταπάτες... Στο δρόμο του αγώνα με ισχυρό ΚΚΕ
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκρατία και αυταπάτες καλλιεργούν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα τη λογική του συμβιβασμού με μερικά ψίχουλα.
Ο λαός πρέπει να διεκδικήσει σήμερα την επιστροφή των απωλειών, την πραγματική κάλυψη των αναγκών του, χωρίς να μειώνει τις απαιτήσεις του, χωρίς να κάνει εκπτώσεις".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Διπλή επιτήρηση φέρνει η έξοδος από τα Μνημόνια
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "σε περίπτωση εξόδου από το μνημόνιο, όχι μόνον θα συνεχιστούν οι έλεγχοι από την τρόικα, αλλά θα προστεθεί και η αδυσώπητη επιτήρηση των αγορών.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Παιχνίδια με τη φωτιά για χρέος και Πρόεδρο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η επόμενη περίοδος εξελίσσεται σε ναρκοπέδιο για τη δικομματική κυβέρνηση. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί, ειδικά στο μείζον θέμα του χρέους, αλλά και εάν ο βίος του κυβερνητικού συνασπισμού θα διακοπεί λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ανατροπές για 180 κι όχι εκλογές
Η εφημερίδα βλέπει "σκοτεινά σενάρια πίσω από τη συγχορδία για οικουμενική κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πιείτε ντεκαφεϊνέ και θωρακίστε το ήπαρ σας
Στο γνωστό της στιλ η εφημερίδα, παρουσιάζει άλλη μία "επιστημονική έρευνα" και πουλάει ελπίδα, αφού γράφει ότι "τρεις κούπες την ημέρα σταματούν ακόμη και το διαβήτη". Αυτήν ποιος θα τη σταματήσει...

REAL NEWS: Κλείδωσε η συμφωνία για έξοδο του ΔΝΤ
H εφημερίδα αποκαλύπτει ότι "φεύγει η τρόικα κ έρχεται το "διμερές συμβόλαιο" μεταξύ Ελλάδας και δανειστών". Η Realnews επισημαίνει ότι "αρχές Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί η έναρξη της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του χρέους". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας: "το σχέδιο συντάχθηκε υπό την καθοδήγηση του Σοϊμπλε και έχει λάβει τις "ευλογίες" της Λαγκάρντ, της Μέρκελ και του Γιούνκερ".