23042008186.jpg
Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις Μνήμης για τον Μακεδονικό Αγώνα, που οργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Σήμερα γίνονται ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία, σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας.

Μαθητές θα καταθέσουν στεφάνια στις προτομές των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα και των ανδριάντων του Παύλου Μελά στην πλατεία της οδού Π. Μελά (απέναντι από τον Λευκό Πύργο) και «Αγνώστου Κρητικού Μακεδονομάχου Αγωνιστή», στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στις 10 το πρωί θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Λόγω εγκατάστασης εργοταξίου του μετρό στην πλατεία των Μακεδονομάχων, η Επιμνημόσυνη Δέηση και εφέτος δεν θα πραγματοποιηθεί -όπως ήταν καθιερωμένο- στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου.