apth_kentro_diadosis_erevnitikon_apotelesmaton_01.jpg
Πανελλήνιο Συνέδριο, με διεθνείς συμμετοχές, με τίτλο: «Αναστοχασμοί για την παιδική ηλικία», οργανώνουν το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με

την Παιδαγωγική Σχολή και το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Το Συνέδριο αρχίζει σήμερα Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ως αύριο, Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής και στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο Συνέδριο αφορούν το παιδί στην τέχνη και τον πολιτισμό, στην κοινωνία, την οικογένεια και το σχολείο, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στο παιχνίδι και τη δημιουργικότητα, στα μέσα επικοινωνίας, τη σχέση του με την εκπαίδευση, την τεχνολογία και τις θετικές επιστήμες.

Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνονται κεντρικές ομιλίες, στρογγυλές τράπεζες, ανακοινώσεις, εργαστήρια, ομαδικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές-παιδαγωγικές εκδηλώσεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλό Τραπέζι, με θέμα «Το παιδί στον 21ο αιώνα: Κρίση, προκλήσεις, προτάσεις».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.