Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα των ζώων, το salonicanews.com παρουσιάζει την πραγματική ιστορία του Ιορδάνη, ενός αδέσποτου γατιού, που βρήκε στέγη και αγάπη στην Αυστρία!>>>

Ήταν 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο, όταν το μέλλον και η ζωή του Ιορδάνη έμελλε να αλλάξει μια για πάντα. Ο Ιορδάνης το μόλις τριών μηνών γατάκι, με το δεξί μπροστά του ποδαράκι σε σχεδόν παράλυτη κατάσταση, ερχόταν κάθε βράδυ για να βρει λίγο φαγητό σε μια πολυκατοικία στη Νεάπολη, όπου δύο παιδιά άφηναν φαγητό και για άλλες γατούλες.
Το βροχερό εκείνο βράδυ η Αυστριακή κοπέλα, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για μαθήματα ελληνικής γλώσσας, επέστρεφε από τις εκδηλώσεις της "Βαλκανικής πλατείας 2014" και είδε την αγωνία και το φόβου του μικρού Ιορδάνη να φτάσει στο φαγητό και να προστατευτεί από τις πιο μεγάλες γάτες της γειτονιάς.
Δεν τον εγκατέλειψε. Ζήτησε τη βοήθεια των δύο παιδιών για να το πιάσουν και να τον μεταφέρουν σε γιατρό την επόμενη μέρα.
Μετά από αναμονή και επιμονή ο Ιορδάνης μπήκε τελικά στο κλουβάκι και από τότε η ζωή του άλλαξε.
Η διάγνωση, που έγινε από την Κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ δεν έδινε ελπίδες να ξαναχρησιμοποιήσει το πόδι του. Έδειχνε σημάδια παραλυσίας. Αν θα συνέχιζε να ζει στο δρόμο θα έπρεπε να ακρωτηριαστεί, για να μην του προκαλέσει μόλυνση και εκδορές. Όμως δεν θα μπορούσε να αποφύγει και αποτελεσματικά τους κινδύνους από σκυλιά, αυτοκίνητα και άλλες απειλές...
Η κοπέλα δεν δίστασε στιγμή. Αποφάσισε να το πάρει στην Αυστρία, μαζί της.
Αποφάσισε να μην ακρωτηριάσει το ποδαράκι του Ιορδάνη, αφού το περιβάλλον του σπιτιού του δίνει την ασφάλεια, που χρειάζεται ένα ζωάκι με τέτοιο πρόβλημα και παράλληλα δεν του προκαλεί τραύματα.
Αφού τακτοποιήθηκαν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα, ο Ιορδάνης ήταν έτοιμος για το μεγάλο του ταξίδι. Πλέον είναι Βιεννέζος και απολαμβάνει τα χάδια, τα παιχνίδια και την φροντίδα της κοπέλας- φύλακα άγγελού του. Από ένα φοβικό, τρομαγμένο και καχύποπτο προς τους ανθρώπους γατάκι, έγινε ένα τρυφερό πλάσμα.
Η ιστορία αυτή είναι πραγματική και μακάρι στο μέλλον άνθρωποι σαν την κοπέλα από την Αυστρία να μην κλείσουν τα μάτια τους, να μην γυρίσουν από την άλλη πλευρά, όταν θα δουν ένα ταλαιπωρημένο αδέσποτο ζωάκι στο δρόμο. 
4 Οκτωβρίου, σήμερα, Παγκόσμια ημέρα των ζώων, των καλύτερων φίλων του ανθρώπου. Ας γίνει αυτή η ιστορία ένα κίνητρο για να αποφευχθεί η κακοποίηση, η θανάτωση και η εγκατάλειψη των ζώων από τους "ανθρώπους".