Το συνέδριο θα πάρει τις αποφάσεις του με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό απάντησε ο Φώτης Κουβέλης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του, που του ζήτησε να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος...


Ήταν το τέλος ενός πολιτικού θρίλερ, που άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως εξιστόρησε, από το βήμα του συνεδρίου, ο γραμματέας της Κ.Ο., κ. Αναγνωστάκης, σε παρακείμενη αίθουσα του «ΣΙΝΕ Κεραμεικός», όπου διεξάγεται το συνέδριο, οι βουλευτές συνεδρίασαν βράδυ της Παρασκευής ατύπως και συμφώνησαν να θέσουν το αίτημά τους στον κ. Κουβέλη, τον οποίο ενημέρωσαν λίγο αργότερα. Εάν ο κ. Κουβέλης δεχόταν να μην ξαναδιεκδικήσει την προεδρία υποψήφιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ήταν ο Νίκος Τσούκαλης ή ο Γιάννης Πανούσης.

Το Σάββατο σύνεδροι ζήτησαν από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Αναγνωστάκη να ενημερώσει το σώμα για το τι ακριβώς έγινε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ κάποιοι χαρακτήρισαν την ενέργεια των βουλευτών «πραξικόπημα» και τους ζήτησαν να παραιτηθούν.

Πράγματι ο γραμματέας ανέβηκε στο βήμα για να εξηγήσει τι έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Είπε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκτίμησε ότι πρέπει να έχει μια συζήτηση με τον πρόεδρο, εξηγώντας του ότι θα ήταν χρήσιμο να μην βάλει υποψηφιότητα και να υπάρξει μια διάδοχη κατάσταση, ενώ ο κ. Κουβέλης να παραμείνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ευχαρίστησε την ΚΟ και τους είπε ότι θα σκεφτεί την πρότασή τους μέχρι το πρωί του Σαββάτου, οπότε τους ενημέρωσε ότι επιμένει στην υποψηφιότητά του. Η κοινοβουλευτική ομάδα του απάντησε ότι δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση ενάντια στην υποψηφιότητά του».

Ο κ. Αναγνωστάκης υποστήριξε ότι «η πρόταση προς τον κ. Κουβέλη να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του δεν ήταν πραξικόπημα, θεωρούσε η ΚΟ ότι μπορεί να συμβάλει στην ενότητα του κόμματος και ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του συνεδρίου».

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο κ. Κουβέλης. Επιβεβαίωσε τα γεγονότα όπως τα παρουσίασε ο κ. Αναγνωστάκης, τονίζοντας ότι η συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν κράτησε ούτε δέκα λεπτά. Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου θα βρουν ενωμένη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και καλό είναι να σταματήσει εδώ η οποιαδήποτε συζήτηση για το τι έγινε την Παρασκευή το βράδυ.