titan_01Κατά του σταθμού αποτέφρωσης απορριμμάτων, που σχεδιάζεται στο ΤΙΤΑΝ, τάχθηκε σήμερα ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, στη συνάντηση που είχε με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο δήμαρχος, κατά τη συνάντηση, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, τασσόμενος ενάντια στην καύση των σκουπιδιών από το εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ, ενώ αναφορικά με το ΣΜΑ Ευκαρπίας στήριξε την άποψη ότι θα πρέπει να περιοριστεί στα απορρίμματα των δυτικών συνοικιών.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι απορρίπτει τόσο την καύση των απορριμμάτων, όσο και την τοποθέτηση του φαραωνικού ΣΜΑ σε μία ήδη βεβαρημένη περιοχή.

Τέθηκε, επίσης, το θέμα που έχει προκύψει για το στρατόπεδο του Παύλου Μελά, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση χαρίζει τμήμα του στην Εκκλησία, τον Στρατό και τον Δήμο». Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την εξολοκλήρου δημόσια ιδιοκτησία, με συμμετοχή στη διαχείριση και της δημοτικής αρχής.

Συζητήθηκαν, τέλος, το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά σε σχολικά κτίρια, του στόλου αποκομιδής απορριμμάτων ο οποίος χαρακτηρίζεται απηρχαιωμένος και οι ελλείψεις προσωπικού σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου. 

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από την βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Παύλου Μελά” Τάσο Σταμπουλή, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Παπαντωνίου, το μέλος του Περιβαλλοντικού Οικολογικού Συλλόγου Ευκαρπίας και του Δικτύου 50 ενάντια στο ΣΜΑ Ευκαρπίας Μιχάλη Σπάσο και τον συνδικαλιστή των ΟΤΑ Γιάννη Μπαλάφα.