Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» είπε ότι η θέση αρχών του ΚΚΕ να μην συμμετέχει με θετική η αρνητική ψήφο στην στήριξη του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Δεν αφορά «στα παζάρια και τις συναλλαγές που εξελίσσονται μεταξύ των άλλων κομμάτων, ούτε το εκάστοτε πρόσωπο του υποψήφιου, ούτε την άσκηση πίεσης μέσω αυτής της διαδικασίας για συντήρηση της εκλογολογίας», πρόσθεσε.

«Ο λαός να μην παρακολουθεί ως απλός θεατής, αλλά να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τη συμμετοχή του στους αγώνες, με την αναγέννηση του κινήματος, με αλλαγή των συσχετισμών, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού και στις εκλογές, όποτε γίνουν» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί απόπειρας εξαγοράς και χρηματισμού βουλευτών, είπε ότι όσο αποκαλύπτεται πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται την στρατηγική της ΕΕ και της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, τόσο θα φουντώνει ο καβγάς για το «πάπλωμα».

«Αν έχουν, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, ας δώσουν στοιχεία ο ένας για τον άλλο, από ποιον χρηματίζεται ο ένας και από ποιον ο άλλος» είπε ο κ. Κουτσούμπας.