troxaio_veroia_ntalika_20141005_03.jpg
Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας οδηγείται σήμερα ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας, που συνελήφθη χθες μετά τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό,

κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 30.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τις 10.30 την Κυριακή, όταν η νταλίκα που οδηγούσε ο 39χρονος έπεσε πάνω σε προπορευόμενα αυτοκίνητα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί, ενώ το απόγευμα της Κυριακής υπέκυψε στα τραύματά του ένα ακόμη άτομο που είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν, τόσο με ασθενοφόρα όσο και με ιδιωτικά οχήματα, περίπου 30 τραυματίες. Από αυτούς οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση. Μάλιστα, πρόκειται για μικρά παιδιά.

Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει». Όπως είπε, δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και αναμένεται να παραπεμφθεί σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Σημειώνεται ότι ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος επίσης συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες που συνδέονται με παραβάσεις περί συγκοινωνιών.