Ξανά σε δίκη εκπαιδευτικός για την επίθεση σε βάρος του Φούχτελ.

Η δίκη θα γίνει σήμερα, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου. Μαζί με τον εκπαιδευτικό Θανάση Αγαπητό, στο σκαμνί θα καθίσουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος.
Οι τρεις είχαν αθωωθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όμως, ο εισαγγελέας της έδρας άσκησε έφεση στην απόφαση, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν στο Πενταμελές Πλημμελειοδικείο.
Το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πραγματοποιήσουν διωρη στάση εργασίας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους δικαζόμενους συναδέλφους τους.
«Κυβέρνηση και τρόικα στην προσπάθειά τους να νομοθετήσουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα ώστε να κάμψουν τις λαϊκές αντιστάσεις. Προσπαθούν  να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, καταστέλλοντας τις κινητοποιήσεις, ποινοκοποιώντας τους αγώνες και στοχοποιώντας αγωνιστές», τονίζει, σε ανακοίνωση για την επερχόμενη δίκη, η περιφερειακή παράταξη Αριστερή Ριζοσπαστική Ενότητα στην ΠΚΜ.
Η παράταξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης, έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την ημέρα της δίκης.