Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών του δήμου Παύλου Μελά με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για παραλογισμό και παράνομες εργασίες από την Εκκλησία στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με την Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών του Τάσου Σταμπουλή, «οι παράνομες εργασίες που άρχισαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, γύρω από το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, χωρίς καμία πολεοδομική άδεια, σταμάτησαν για μία εβδομάδα, αλλά μόνο για τα μάτια του κόσμου και χωρίς ίχνος μεταμέλειας, για ενέργειες που καταδικάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμα και από τον ίδιο τον αντιδήμαρχο κ. Πάντση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι δεσμεύσεις του τελευταίου ότι επιλήφθηκε της κατάστασης και πως θα σταματήσουν οι εργασίες και θ’ αποκατασταθεί η νομιμότητα, παραπέμφθηκαν στις καλένδες. Μόλις "κάθισε η σκόνη" της αντίδρασης της κοινωνίας των πολιτών και της Ριζοσπαστικής Κίνησης, αντί για το… ξήλωμα, άρχισε να πέφτει το μπετόν στα καλούπια που είχαν ετοιμαστεί. Η επαίσχυντη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επικυρώθηκε με την αποστολή των σχετικών εγγράφων παραχώρησης, γνώση των οποίων πήραν οι επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων. Κι ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλοι συμφώνησαν ομοφώνα να συζητηθεί το θέμα και να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτήν την συμφωνία, κάθε παράταξη ξεχωριστά, ώστε να φανεί στο τέλος αν το σώμα την εγκρίνει ή όχι, εντούτοις η Εκκλησία δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα».

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών του δήμου Παύλου Μελά καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου και την καλεί να φανεί συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις: «Ακόμα κι αν συμφωνούν με το μπετονάρισμα μέρους των χώρων του στρατοπέδου, ας ακολουθήσουν την νόμιμη οδό και ας περιμένουν να εγκριθεί η συμφωνία παραχώρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο», καταλήγει η καταγγελία της Ριζοσπαστικής Κίνησης.