Ο ΠΑΟΚ κατάφερε, στην παράταση, να επικρατήσει του Ρεθύμνου με 88-79, με τον κόσμο να δίνει μεγάλο ώθηση στην ομάδα κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, ιδίως όταν εκείνη κόλλησε.


Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ υπολογίζουν πως «κόπηκαν περί τα 600 εισιτήρια στο παιχνίδι της Κυριακής (12/10) και μαζί με τα εισιτήρια διαρκείας, οι κάτοχοι των οποίων ήρθαν στο γήπεδο, υπολογίζονται γύρω στους 2.000 θεατές συνολικά, αριθμός ικανοποιητικός για την «ασπρόμαυρη« ΚΑΕ.

Παράλληλα, στο φύλλο αγώνα γράφτηκαν υβριστικά συνθήματα κατά των διαιτητών, κυρίως όμως του πρώτου διαιτητή, Νίκου Κορομηλά, καθώς και τρία πλαστικά μπουκάλια, τα οποία έπεσαν με την λήξη του αγώνα. Η ΚΑΕ αναμένεται να πληρώσει πρόστιμο για τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα.

«Ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βοήθησε στις δύσκολες στιγμές και μας έδωσε ώθηση. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να διαβάσουμε πολύ καλά για να μην κάνουμε ξανά τα ίδια σφάλματα. Οι ομάδες δε χαλαρώνουν. Όταν έχεις μια διαφορά πρέπει να την κρατάς. Είχαμε μια διαφορά ασφαλείας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χάσαμε τη συγκέντρωση μας, χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και δεν είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση. Το παιχνίδι έφτασε εκεί που έφτασε, τελικά όμως είχαμε ψυχραιμία και κάναμε καλές επιλογές στην παράταση. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα πιστεύω να αντεπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα», σχολίασε ο Σούλης Μαρκόπουλος, που είδε το Ρέθυμνο να παίρνει 24 επιθετικά ριμπάουντ, ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις, όταν κυνηγούσε στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 41-31, 54-52, 69-69 (κ.α.), 88-79

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 2, Λιάπης, Χαραλαμπίδης 12 (2), Κάρτερ 19 (3), Κακαρούδης 2, Τσόχλας 7 (1), Δέδας 4, Μαργαρίτης 7 (1) Κώττας, Όντουμ 9 (1), Βον 15, Σαλούστρος 11 (3).

ΡEΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 15 (2), Σχίζας, Κουμπούρας 5, Σάφτενααρ 15, Κάουνσιλ 2, Άλεν 16 (2), Καλαμπόκης 3, Φαγιέ 12, Σίνης, Χείλαρης 5 (1), Κράβιτς 6, Δουλγεράκης.