Ο Ηρακλής έφυγε με μεγάλο διπλό από την Κατερινή, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να χωνέψουν το “μη σφύριγμα” στη φάση του 77′ όταν ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Στάμου, ύστερα από σουτ του Μανίκα.


«Συγχαρητήρια στον Ηρακλή για την νίκη του. Κατά την προσωπική μου άποψη υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος. Όταν στο 75’ δεν μας έδωσαν πέναλτι και δεν έδωσαν κόκκινη κάρτα στον Ηρακλή. Ο Ηρακλης είναι ιστορική ομάδα αλλά το ίδιο και ο Πιερικός. Δεν θα γίνουμε εμείς το εύκολο θύμα», είπε ο Μιχάλης Ζιώγας, ο προπονητής του Πιερικού.

Από την άλλη, ο Νίκος Παπαδόπουλος στάθηκε στη γενικότερη εικόνα του αγώνα και τη νίκη της ομάδας του.

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι νικήσαμε στην πρεμιέρα. Πιστεύω ότι για 80’ ήμασταν κυρίαρχοι και στο τελευταίο δεκάλεπτο χάσαμε την ηρεμία μας. Έτσι δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να μας δημιουργήσει προβλήματα και να πιστέψει ότι μπορεί να μας απειλήσει. Εκεί έπρεπε να είμαστε πιο ψύχραιμοι παρότι πιστεύω ότι έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι από νωρίτερα. Δημιουργούμε πολλές φορές πρόβλημα στον εαυτό μας από μόνοι μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια», είπε ο προπονητής του Ηρακλή, που δεν θέλησε να βρει δικαιολογίες στην απουσία του Ρομάνο.

Ο διαιτητής, πάντως, αδίκησε και τον Ηρακλή: Σοκαριστικός ήταν ο τραυματισμός του Ζιαμπάρη στο 26′ του αγώνα της Κατερίνης. Ο αμυντικός του Ηρακλή προσπάθησε να πάρει μια κεφαλιά, ο Σταματής του Πιερικού πήγε πολύ δυνατά στη φάση και τον χτύπησε με τον αγκώνα στο κεφάλι αλλά ο ανεκδιήγητος διαιτητής Τζήλος, δεν τον απέβαλε και μάλιστα άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί!

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, ήταν καλύτερη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν δημιούργησε κάποιες καλές προϋποθέσεις για να απειλήσει, και κατάφερε να ξεκλειδώσει το παιχνίδι με κεφαλιά του Περόνε στο 52′, ύστερα από κόρνερ του Πουρτουλίδη.

Η ταυτότητα του αγώνα
  • ΓΚΟΛ: -52′ Περόνε
  • ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43′ Ελιομάρ  – 38′ Στάμου, 64′ Περόνε, 78′ Αγγελούδης
  • Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
  • Βοηθοί: Παπαδημητρίου (Λάρισας), Παρασίου (Ημαθίας)
  • ΠΙΕΡΙΚΟΣ :  Παπατολίκας, Νικολίτσης, Λαμπάκης, Ντόικιτς, Κοντσίδης, Τσιάρας, Σπάσιτς, Ελιομάρ, Σταμάτης (35′ Μανίκας), Μυστακίδης, Μάρκοβιτς (58′ Αλεξίου)
  • ΗΡΑΚΛΗΣ :  Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Στάμου, Τσιλιανίδης, Ιντζόγλου, Περόνε (84′ Τόσκας), Πουρτουλίδης, Σιατραβάνης, Κυριακίδης (53′ Αγγελούδης), Βαλεριάνος, Ζιαμπάρης
______________________________________________________________________________
από το thessports.gr