Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο θα πραγματοποιήσει η Super League την επόμενη εβδομάδα με θέμα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ, ΟΦΗ και Πανιώνιος.



Οι δύο ΠΑΕ έχουν προσφύγειστον πτωχευτικό κώδικα και στο αίτημα υπαγωγής τους έχουν βάλει οφειλές προς παίκτες.



Ο ΟΦΗ την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος πήρε προσωρινή διαταγή από το πρωτοδικείο Ηράκλειου έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Με τη σειρά του ο Πανιώνιος πρόσφευγε την Τρίτη 2/9 στο Πρωτοδικείο Αθηνών και πήρε προσωρινή διαταγή για τις 11/2/15.



Σε περίπτωση, που στις αιτήσεις τους περιλαμβάνονται οι οφειλές σε παίκτες, προπονητές και μάνατζερ για τις οποίους υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ τότε υπάρχει παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ και βάσει αυτού θα πρέπει η ΕΠΟ ή η αρμόδια διοργανώτρια αρχή να επιληφθούν του θέματος και να επιβάλουν την προβλεπόμενη ποινή που είναι ο αποκλεισμός για όσο διάστημα αρκεί η παράβαση.



Το θέμα τέθηκε κυρίως από την νομική σύμβουλο του ΠΑΟ, Αθηνά Μπαλωμένου, και τον πρόεδρο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού ζήτησε να εφαρμοστεί το άρθρο 35 του ΚΑΠ προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να παίζουν με τους ίδιους κανόνες, ομάδες που χρωστάνε και αυτές που δεν χρωστάνε.



Για το θέμα υπάρχει δεδικασμένο: Πέρσι, ο Άρης, υπήχθη στον πτωχευτικό κώδικα αλλά δεν του επιβλήθηκε καμία κύρωση από την Super League και την ΕΠΟ.

_______________________________________________________________________________

Από το soccerplus