Σφοδρούς βομβαρδισμούς, με τη συμμετοχή αεροπλάνων και τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων από πολεμικά πλοία, εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ.>>>
Στόχους στο έδαφος της Συρίας έπληξαν οι ΗΠΑ με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και με πυραύλους Tomahawk, που εκτοξεύτηκαν από αμερικανικά πολεμικά πλοία. Μάλιστα το καθεστώς Άσαντ ενημέρωσε ότι γνώριζε για τις επιχειρήσεις αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι από τα ξημερώματα της Τρίτης πραγματοποιούνται αεροπορικές επιδρομές στο στη Συρία, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά επλήγησαν τουλάχιστον 50 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους κυρίως στην περιοχή της Ράκα, στη βόρεια Συρία, που αποτελεί προπύργιο και τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των τζιχαντιστών. 
Από τις επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 ισλαμιστές του ISIS και του Μετώπου Αλ Νούσρα, ενώ μεταξύ των νεκρών ήταν και μικρά παιδιά και άμαχοι. 
Οι τζιχαντιστές σε επικοινωνία αξιωματούχου τους με το διεθνές πρακτορείο Reuters δεσμεύθηκαν για αντίποινα, βάζοντας στόχο εκτός των άλλων και τη Σαουδική Αραβία που "επέτρεψε" το πολεμικό εγχείρημα των ΗΠΑ. 

Στρατόπεδα εκπαίδευσης των Σύριων ανταρτών ετοιμάζει η Γεωργία

Πρόθυμη να παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση σε Σύριους αντάρτες, που μάχονται απέναντι στο Ισλαμικό χαλιφάτο, είναι σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, η Γεωργία.
Στο μεταξύ οι ΗΠΑ έχουν έτοιμο σχέδιο να εκπαιδεύσουν 5.000 άνδρες- Σύριους αντάρτες, στη Σαουδική Αραβία, όμως και η Γεωργία εμφανίζεται προσκολλημένη στις ΗΠΑ και εξαιρετικά πρόθυμη να συνεισφέρει στον πόλεμο κατά της ISIS.
Η πρόταση της Γεωργίας εξετάζεται και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.