Ενημερωτική συνάντηση με στελέχη της DIGEA είχαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Το γραφείο του περιφερειάρχη επισκέφθηκαν ο γενικός διευθυντής της DIGEA Γιώργος Μαθιός και η διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της DIGEA Ιωάννα Κολιάδου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη διακοπή του αναλογικού σήματος και την έναρξη της μετάδοσης ψηφιακού σήματος σε έξι περιοχές της Μακεδονίας –ανάμεσά τους και ο νομός Σερρών– από τις 5 Σεπτεμβρίου 2014.

Τα στελέχη της DIGEA ενημέρωσαν τους περιφερειάρχες για τα πλεονεκτήματα που έχει για τους καταναλωτές η μετάβαση από το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στο ψηφιακό και παρουσίασαν στον κ. Τζιτζικώστα τα νέα δεδομένα για την ψηφιακή τηλεόραση, που αφορούν τους κατοίκους των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών και τμήματος της Θάσου.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του επίγειου ψηφιακού σήματος, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες, όπως τον εύχρηστο Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος (EPG), αλλά και την προοπτική για εξελιγμένες δυνατότητες, όπως τα κανάλια High Definition. Όπως διευκρίνισαν τα στελέχη της DIGEA, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος δεν απαιτείται αλλαγή ή αγορά νέας «ψηφιακής» κεραίας.