coca_cola_01.jpg
Με νέα αγωγή εναντίον συνολικά 28 ατόμων και την απαίτηση να καταβάλλουν οι απεργοί-εργαζόμενοι ένα εκατομμύριο ευρώ «ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης», επιστρέφει η

Coca Cola μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να κρίνει ως νόμιμο το μποϊκοτάζ των προϊόντων της 3Ε στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το μποϊκοτάζ «αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού» και θεωρείται «νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης», όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 14 του Συντάγματος. Η απόφαση ελήφθη μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας σε βάρος των απεργών.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ήρθε νέα αγωγή από την εταιρία, η οποία υποστηρίζει ότι «δε θα μπορούσε να είναι ανεκτή μια άποψη ότι το «μποϊκοτάζ» των προϊόντων μας αποτελεί πρόσφορο μέσο πίεσης για την ευδοκίμηση των αιτημάτων των πρώην υπαλλήλων μας, δηλαδή για να «ξαναλειτουργήσει» το εργοστάσιο παραγωγής μας στη Θεσσαλονίκη, και τούτο διότι είναι ήδη εκπεφρασμένη η βούληση της εταιρείας μας ότι το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει…».