anexartitoi_dimokratikoi_vouleftes_deth_20140912_05.jpg
Κλιμάκιο της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, αποτελούμενο από τους Πάρι Μουτσινά, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Γιώργο Κασαπίδη και Κώστα Γιοβανόπουλο, επισκέφθηκαν χθες Παρασκευή 12/9 την ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την επίσκεψη αυτή συναντήθηκαν με φορείς και εκπροσώπους της ΔΕΘ-HELEXPO, τους ένστολους, τις Δημοτικές υπηρεσίες ΕΥΑΘ – ΕΥΔΑΠ, το ΥΠΑΑΤ και καινοτόμες αγροτικές επιχειρήσεις, τη ΔΕΠΑ και την Γεν. Γραμ. Έρευνας και Τεχνολογίας. Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και τα προβλήματα των φορέων και τους δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουν την πλούσια κοινοβουλευτική τους δράση και τις πολιτικές τους θέσεις απέναντι στην ακραία και κοινωνικά άδικη αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης.

anexartitoi_dimokratikoi_vouleftes_deth_20140912_02.jpg

Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν έχει λάβει δυστυχώς το σαφές μήνυμα των πρόσφατων εκλογών και συνεχίζει την ανάλγητη φορομπηχτική πολιτική με τον πρόχειρο και κατάπτυστο ΕΝΦΙΑ, την αποδόμηση της κοινωνικής πολιτικής στην υγεία, παιδεία και κοινωνικά επιδόματα, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, και την συνεχιζόμενη αδικία απέναντι στις παραγωγικές τάξεις, όπως το συμψηφισμό των επιδοτήσεων, την εκποίηση των ΠΟΠ προϊόντων όπως φέτα, λάδι και την απελευθέρωση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων κλπ.

Επίσης τόνισαν την απουσία κάθε εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάπτυξη, το οποίο θα στόχευε στην εξασφάλιση εσόδων, την οικονομική ανάταξη της χώρας και την ενίσχυση της εθνικής της εξωτερικής πολιτικής η οποία είναι επικίνδυνα ανύπαρκτη.

anexartitoi_dimokratikoi_vouleftes_deth_20140912_01.jpg

Κατά τη συζήτηση με τους εκπροσώπους της ΔΕΘ-HELEXPO αναδείχτηκε σαφώς ότι η ύπαρξη στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας συνέβαλε τα μέγιστα να ξεπερασθεί η ύφεση και να ανοιχθεί ο δρόμος μιας δυναμικής ανάπτυξης της έκθεσης Θεσσαλονίκης τα δύο τελευταία χρόνια.

Επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεσμεύθηκαν ότι θα προωθήσουν προς επίλυση στη Βουλή και τα αρμόδια υπουργεία, τα προβλήματα των θεσμικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων.

anexartitoi_dimokratikoi_vouleftes_deth_20140912_04.jpg

Τέλος ανακοίνωσαν ότι έχει ήδη αναληφθεί πρωτοβουλία από πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές για την δημιουργία κατ’ αρχήν χώρου προβληματισμού για την ανάλυση και προώθηση πατριωτικών πολιτικών δράσεων, για την διαχείριση της πολύπλευρης κρίσης και την ανάπτυξη με την αξιοποίηση των συγκριτικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας.