Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, για το διήμερο Σάββατο 20-09-2014 και Κυριακή 21-09-2014, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: 


(1) Το Σάββατο 20-09-2014, λόγω της τέλεσης του Διασυλλογικού Ποδηλατικού Αγώνα Σιρκουί και της Λαϊκής ποδηλατοδρομίας θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

- Από ώρα 15.00΄ και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση του ανωτέρω ποδηλατικού αγώνα χρόνο θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς Ν.Γερμανού – Τσιμισκή – Πολυτεχνείου - Σαλαμίνος – Ν. Κουντουριώτη – Λεωφ. Νίκης, κατά μήκος του δρομολογίου του ποδηλατικού αγώνα και καθ’ όλο το πλάτος αυτών. 

- Επίσης, από ώρα 05.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, κατά μήκος του δρομολογίου του ποδηλατικού αγώνα. 

(2) Την Κυριακή 21-09-2014 και κατά τις ώρες : 11.00΄ - 17.00΄, πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο», θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Λεωφόρου Νίκης, μεταξύ της οδού Βενιζέλου και του Λευκού Πύργου. Επίσης για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών, θα αμφιδρομηθεί η οδός Δημοσθένους, από τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την Λεωφόρο Νίκης. 

- Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται. 

- Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες της εκδήλωσης, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων. 

- Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή των πεζών που θα κινούνται στο κέντρο της πόλης να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να μην εισέρχονται στο δρομολόγιο των ποδηλατικών αγώνων. Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εκδοθεί σχετικές Αποφάσεις από την Υπηρεσία μας. 

- Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι. 

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.