Κανονικά κυκλοφορούν, αυτήν την ώρα, τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, στη Θεσσαλονίκη, ενώ και η κίνηση σε όλους τους δρόμους του κέντρου της πόλης έχει αποκατασταθεί.

Μάλιστα, στην πόλη δεν έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και αρκετοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους.

Χωρίς επεισόδια και, υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας της αστυνομίας, διεξήχθησαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της ΔΕΘ. Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ. 

Μόνον η ΕΡΤ (η web tv των απολυμένων) μετέδωσε πως έγιναν 50 προσαγωγές.

Το κεντρικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ ολοκληρώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από το Αγαλμα Βενιζέλου με κατεύθυνση την πλατεία ΧΑΝΘ. Στη διαδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Λίτσα Αμανατίδου και Δέσποινα Χαραλαμπίδου και πάνω από 15.000 κόσμου.

Η πορεία του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους και, μέσω της παραλιακής και της Αγγελάκη, κατευθύνθηκε στην Εγνατία και κατέληξε στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Συμμετείχαν πάνω από 7.000 άτομα. Επίσης, ήταν απόλυτα ειρηνική.

Στην Καμάρα κατέληξε το 50μελές μπλοκ των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποτελούμενο από, περίπου 200 διαδηλωτές. Υπήρξε ένταση όταν οι αντιεξουσιαστές έφθασαν στην Αγγελάκη, όπου βρίσκονταν διαμαρτυρόμενοι από τη Χαλκιδική και προσπάθησαν να κινηθούν πριν τις διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά μετά από λεκτικές αντεγκλήσεις και την παρέμβαση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, το πρόβλημα διευθετήθηκε.

Μαζικό παρών στις διαδηλώσεις έδωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι απεργοί της Coca-Cola, οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Οι πρώτοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν την ΔΕΘ, αλλά δεν τους επιτράπηκε κάτι τέτοιο.

Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, στην Αγγελάκη και έκαναν πορεία ως το άγαλμα του Βενιζέλου. Στη συνέχεια ενώθηκαν με τον κύριο όγκο τω διαδηλωτών. 

Αυτή την ώρα παραμένουν κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μικρές ομάδες διαδηλωτών και αστυνομικές δυνάμεις.