Τη σημαντική συμβολή της ΔΕΘ στην ανάπτυξη της αλληλοκατανόησης των λαών της περιοχής, ειδικά σε μια περίοδο διεθνούς αστάθειας, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,
κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, στα γραφεία της εταιρείας.

Ο ίδιος σημείωσε πως είναι πάντα τιμή και χαρά να επισκέπτεται τη ΔΕΘ, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για το κομμάτι των διεθνών συμμετοχών της 79ης διοργάνωσης όσο και για το θέμα των εκθεσιακών υποδομών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε τους στόχους που πέτυχε ο εθνικός εκθεσιακός φορέας την τελευταία διετία (ενοποίηση, απόφαση για τις εκθεσιακές υποδομές και αναβάθμιση της εκθεσιακής ατζέντας), επισήμανε την οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας και αναφέρθηκε στην επόμενη μεγάλη προτεραιότητα, που δεν είναι άλλη από τη διεθνή δικτύωση της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής, αναφέρθηκε στη «γιορτή» της 79ης ΔΕΘ, περιγράφοντας το πλούσιο περιεχόμενό της, το οποίο αποτελείται, όπως είπε, από πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες που συνδυάζονται με το θέαμα και την ψυχαγωγία και μάλιστα με χαμηλό εισιτήριο. Υπογράμμισε δε την σημαντική εκπροσώπηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην 79η ΔΕΘ.