Δυο κινητές μονάδες ενημέρωσης βγάζει στους δρόμους ο δήμος Θεσσαλονίκης, για να ενημερωθεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης για την ανακύκλωση.

Η μία μονάδα θα στηθεί στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και 25ης Μαρτίου κατά τις ώρες 10:00-14:00 και η άλλη στην Πλατεία Συντριβανίου (Εμπορική Πύλη ΔΕΘ) κατά τις ώρες 17:00-21:00.

Στη διάρκεια των ενημερωτικών δράσεων των κινητών μονάδων, θα αναπτυχθούν συζητήσεις και θα διανεμηθεί υλικό με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών γύρω από βασικά ζητήματα που συνδέονται με την ανακύκλωση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση «Ανακύκλωση–Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη» μια δράση που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ- Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Βασική επιδίωξη του σχεδίου είναι η προώθηση 130 ανέργων και νέων επιστημόνων στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, σε τομείς με αναπτυξιακές προοπτικές όπως ανακύκλωση και πράσινες ενεργειακές υποδομές.