diarriktis_1.jpg
Ένας 39χρονος και ένας 21χρoνος κρύβονται πίσω από δέκα κλοπές, πέντε απόπειρες κλοπών σε σπίτια και μια περίπτωση κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας από Ι.Χ. στις Σέρρες.

Σε βάρος των δυο Ελλήνων κι εναντίον άλλου ενός ατόμου, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τα σπίτια που διέρρηξαν έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές. Για να πάνε στις διαρρήξεις χρησιμοποιούσαν Ι.Χ., στο οποίο τοποθετούσαν τις κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Ο 21χρονος συνελήφθη στις 9 Σεπτεμβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Από εκεί άρχισε το ξετύλιγμα του κουβαριού, για τη δράση της σπείρας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Η έρευνα για να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί ή αν υπάρχουν κι άλλα θύματα της σπείρας, συνεχίζεται.