efimerides_07.jpg
Δείτε με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, χρειάζεται ένας χρόνος η αναμονή για εξετάσεις με τακτικά ραντεβού, μέχρι και οκτώ ώρες στα επείγοντα, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, μόλις ένας νοσηλευτής για 30-40 ασθενείς και αποτελεί Γολγοθά για ασθενείς η μετακίνηση ακόμα και εντός νοσοκομείου για εξετάσεις

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Το δράμα των ΑΕΙ και η τραγωδία της νέας γενιάς. Σε απόγνωση φοιτητές και καθηγητές για τις συνθήκες σπουδών"

Εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής παρουσιάζουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, λίγες ημέρες πριν υποδεχτούν χιλιάδες φοιτητές, παλιούς αλλά και τους πρωτοετείς που πέτυχαν στις φετινές πανελλαδικές, περιγράφει η εφημερίδα. Διακίνηση ναρκωτικών εντός πανεπιστημιακών χώρων, σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους κάδους απορριμμάτων, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια, αίθουσες, παλιά εργαστήρια και ολόκληρα κτίρια που ρημάζουν αλλά και φοιτητικές εστίες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Πυραμίδα μεταφυσικής κατασκευής το Μνημείο της Αμφίπολης!"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο τύμβος Καστά είναι κατασκευή που περικλείει στον σχεδιασμό της σπουδαίες μαθηματικές σχέσεις και συμβολισμούς, όπως οι Σφίγγες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Όλο το σχέδιο για τις νέες συντάξεις"

Η εφημερίδα παρουσιάζει τα δύο σενάρια που “παίζουν” για την κατώτατη σύνταξη.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Οι ρυθμίσεις-κλειδιά για τους παλαιούς ασφαλισμένους"

Οδηγίες για το ποιοι ευνοούνται και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσουν.

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "«Δεν υποσχόμαστε Δεσμευόμαστε». ΔΕΘ: Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε το κοστολογημένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ"

Τις προτάσεις Τσίπρα στις παραγωγικές τάξεις από το βήμα της ΔΕΘ παρουσιάζει η εφημερίδα.

Η ΕΠΟΧΗ: "Σε πανικό η κυβέρνηση... ...με προτάσεις η Αριστερά"

Η εφημερίδα αναφέρεται στην εμφάνιση Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αναζητείται «λυδία λίθος» για αναστροφή του κλίματος"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα στοιχήματα του Σαμαρά είναι η αποφυγή νέου δανείου και η εξεύρεση λύσης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κυριακάτικη Δημοκρατία: "Δεν θα ξεφεύγει κανείς! Άγριο περιουσιολόγιο. GPS στα... πορτοφόλια από την Εφορία"

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, από το επόμενο έτος, το «μάτι» του υπουργείου Οικονομικών θα βλέπει και θα παρακολουθεί τραπεζικές καταθέσεις, πληρωμές δανείων, πιστωτικές κάρτες, έσοδα από πώληση περιουσιακών στοιχείων, ασφάλιστρα, αποζημιώσεις, δωρεές, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και γενικά κάθε στοιχείο εσόδων και δαπανών των φορολογουμένων, ακόμη και τα ποσά που ξοδεύουμε για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, κινητή και σταθερή τηλεφωνία, αλλά και πληρωμές για ασφαλιστικά συμβόλαια.

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: "ΕΝΦΙΑΛΤΗΣ για πρώτη κατοικία. Η κυβέρνηση κρύβει την αλήθεια για πλειστηριασμούς και «κόκκινα» δάνεια"

Η εφημερίδα ισχυρίζετια ότι η κυβέρνηση εκλιπαρεί τους δανειστές για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά την 31η Δεκεμβρίου μέχρι να ξεπεραστεί ο κάβος της προεδρικής εκλογής.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "«Πρόληψη Υγείας» σε άτακτη υποχώρηση"

Η εφημερίδα αναφέρεται στις κατευθυντήριες οδηγίες των διαγνωστικών ιατρικών πρωτοκόλλων, οι οποίες αυστηροποιούν τους όρους και τις προϋποθέσεις συγκεκριμένων ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "«Ψαλίδι» και στη διατροφή. ΕΛΣΤΑΤ: Έκοψαν τη θέρμανση 725.000 νοικοκυριά"

Σε μειώσεις αναφέρεται η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: Βάζουμε φρένο στην απαισιοδοξία

Η εφημερίδα φιλοξενεί δημοσκόπηση της εταιρίας To the Point, σύμφωνα με την οποία το 35,5% πιστεύει πως σε 5 χρόνια από τώρα η ζωή στη Θεσσαλονίκη μάλλον θα είναι χειρότερη, ενώ βγάζει πρώτο κόμμα στην περιοχή τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Ξεκούραστος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Βλέπουν και πιέζουν Καραμανλή".

Η εφημερίδα αναλύει την περίπτωση του Κώστα Καραμανλή, για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας κι αναλύει το πότε υπάρχει περίπτωση να πει το ναι –και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Δικαστές οδηγούν τη χώρα σε νέο Μνημόνιο"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι δικαστικές αποφάσεις υπέρ διαφόρων οικονομικών τάξεων οδηγεί τους δανειστές στο να μας επιβάλουν νέους όρους.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Παιχνίδια εξουσίας ...στη σκιά της Αμφίπολης"

Η εφημερίδα παίρνει αφορμή από τις δηλώσεις Τσίπρα για την Αμφίπολη και τονίζει ότι τα παιχνίδια εξουσίας που εκτυλίσσονται αυτό το διάστημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλούν επικίνδυνες σχέσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση και απειλούν με εκτροχιασμό τη σταθερότητα..

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Μπλόκαραν τον έλεγχο σε 6.230 offshore!"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “η κυβέρνηση αποδεικνύεται σε προστάτη φοροφυγάδων”.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έτσι θα νικήσουν τις επιδημίες υπερ-μικροβίων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, άρχισε η αντίσταση κατά των “ανίκητων” υπερ-βακτηρίων…

ESPRESSO: Ροβινσών Κρουσάκης στη Χρυσή

Η εφημερίδα αναφέρεται σε πατέρα τριών παιδιών που έχει εγκατασταθεί στη γνωστή ακτή της Κρήτης στο Λιβυκό Πέλαγος και γράφει μαντινάδες.

FREE SUNDAY: "Αβεβαιότητα σε χρόνο μέλλοντα"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο των βουλευτών και οι πιστωτές καθυστερούν τις αποφάσεις γα το χρέος.

kontranews: "Μάζευαν λεφτά για τους 180 στο γάμο Κοκκαλη-Μαρτινου"

Η εφημερίδα κάνει λόγο για επιστροφή σε τακτικές του 1965 και υποστηρίζει πως έγινε έρανος για να στηριχθούν οικονομικά αυτοί που θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Realnews: "«Η τρομοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρόεδρο δεν περνάει. Βαρυσήμαντη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην «R»"

Συνέντευξη του πρωθυπουργού δημοσιεύει η εφημερίδα. Σε αυτήν, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για την οποία λέει ότι "είναι άθλια, αισχρή και υβριστική για τους Ελληνες βουλευτές" ενώ για το θέμα του μνημονίου, επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά! Και δεν θα μπορούσε να υπογράψει "νέο μνημόνιο" για χρήματα που δεν χρειάζεται... Με τη λήξη του προγράμματος η τρόικα θα φύγει. Οπως έγινε στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία".