Βελτιωμένη η κατάσταση στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.>>>


Μένει να φανεί μακροπρόθεσμα κατά πόσο η δράση, που ανέλαβε η Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνόμευσης θα έχει αποτελέσματα.
Προς το παρόν κλιμάκια της Υπηρεσίας περπατούν όλη την Τσιμισκή με αποτέλεσμα πολλοί έγχρωμοι μικροπωλητές, που πουλούσαν την πραμάτεια τους έξω από κεντρικά καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ να είναι εξαφανισμένοι.
Τα "γνωστά" σεντόνια, για τα οποία οι καταστηματάρχες είχαν διατυπώσει την οργή τους και τον προβληματισμό τους, δεν υπάρχουν πλέον.
Με μια σύντομη βόλτα, που πραγματοποίησε ρεπόρτερ του salonicanews στην Τσιμισκή από το ύψος της Διαγωνίου, μέχρι και τη Βενιζέλου δεν υπήρχε κανένας μικροπωλητές με τσάντες, ζώνες και πορτοφόλια, όπως στο παρελθόν, όπου έξω από κεντρικά πολυκαταστήματα "στηνόταν" μια δεύτερη υπαίθρια αγορά.
Μάλιστα γίναμε μάρτυρες μιας αστείας σκηνής, όταν ένας επαγγελματίας επαίτης "ΠΕΙΝΑΟ", που καθόταν σε είσοδο πολυκατοικίας λίγο πριν από το πιο γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους, στη θέα του κλιμακίου, παράτησε τα χαρτόνια του, έβαλε το καπέλο, που είχε για να του αφήνουν χρήματα και τις παντόφλες του και χάθηκε στο πλήθος, για να μην γίνει αντιληπτός από τους αστυνομικούς.
Απομένει να διαπιστώσουμε αν οι περιπολίες των κλιμακίων θα συνεχιστούν και μετά τη λήξη της ΔΕΘ, καθώς αυτή τη βδομάδα, λόγω των εγκαινίων το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε "φρούριο".