Ας δούμε σήμερα (Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014) τι γράφουν οι εφημερίδες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ηχούν κανόνια!

Η εφημερίδα γράφει ότι: «4,6 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη (αυτή τη στιγμή) του κράτους προς ιδιώτες. 15.000 μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν έως το τέλος του έτους. Απαισιοδοξία από τον ΟΟΣΑ για την ανεργία: θα μείνει γαντζωμένη στο 27% και το 2015».

ΕΘΝΟΣ: «Κραυγή SOS για το χάος στα πανεπιστήμια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τριτοκοσμικά φαινόμενα διάλυσης, συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και περιβάλλον απαξίωσης της γνώσης καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νεοεκλεγείσες πρυτανικές Αρχές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Κόκκινη κάρτα στα κόκκινα δάνεια»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «σε ΠΑΡΙΣΙΝΟ τοίχο προσέκρουσαν οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια», καθώς η τρόικα εξέφρασε σοβαρές αντιρρήσεις παραπέμποντας το θέμα για την αξιολόγηση στην Αθήνα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Γέροντας Ιωσήφ: «Οι Ουκρανοί θα υποκινηθούν από τους Αμερικανούς αλλά θα υπερισχύσουν οι Ρώσοι»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «συγκλονιστική προφητεία του Αγιορείτη από το 2008. «Η Τουρκία θα κλείσει τα Στενά στους Ρώσους»! «Αερομαχίες Αμερικανών και Ρώσων πάνω από τον Εύξεινο Πόντο»!!! Έφτασε το σημείο «μηδέν». Η Ρωσία πολύ κοντά στην «στιγμή της τιμωρίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Προσλήψεις με μπόνους για 20.000 εκπαιδευτικούς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες «ξεκλειδώνουν» οι πίνακες των αναπληρωτών που παρέμεναν παγωμένοι από το 2010. Θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών από το 2012, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και για τους αδιόριστους επιτυχόντες του 2008».

ESPRESSO: "ΚΙ ΑΛΛΟ χτύπημα ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΥ ΣΚΑΡΟΥ".

ΕΣΤΙΑ: «Η επιστροφή του ολετήρος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Όπου το διαπραχθέν έγκλημα είναι ο όλεθρος της ελληνικής οικονομίας, με αυτουργό τον Γ.Α. Παπανδρέου».

Η ΑΥΓΗ: «Δόγμα Βενιζέλου: Μόνη λύση ο Σαμαράς!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «το τέλος του ΠΑΣΟΚ, την εγκατάλειψη των σοσιαλιστικών χαρακτηριστικών από τον πολιτικό φορέα του οποίου ηγείται και τη δορυφοροποίηση της υπό ίδρυση Δημοκρατικής Παράταξης γύρω από τη Ν.Δ. διακήρυξε ο Ευ. Βενιζέλος στην 40η επέτειο της ίδρυσης του κόμματος».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε ρεβάνς εναντίον του απόντος Γιώργου Παπανδρέου μετατράπηκε η εκδήλωση στο Ζάππειο για την τεσσαρακοστή επέτειο της «3ης του Σεπτέμβρη». Πρώτος ξεκίνησε την επίθεση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Επιμονή τρόικας σε ομαδικές απολύσεις»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «οι αλλαγές στα εργασιακά είναι το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι, ωστόσο εκκρεμότητες υπάρχουν και σε άλλα θέματα, όπως οι απολύσεις στο Δημόσιο και η τιμή εκκίνησης των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται λόγω οφειλών».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πιάστηκε στη φάκα για φακελάκι"

Η εφημερίδα γράφει, για τον διευθυντή της παιδοχειρουργικής κλινικής Γ. Γεννηματά που ζήτησε φακελάκι από 20χρονο ασθενή, ο οποίος τον κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ.

Ο ΛΟΓΟΣ: « «Λουκέτο» έβαλαν 230.000 επιχειρήσεις»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «μεγάλη μείωση τζίρου, θέσεων απασχόλησης και απώλεια της εμπιστοσύνης των μικρομεσαίων προς το πολιτικό σύστημα, προκύπτει από την εξαμηνιαία έρευνα του ινστιτούτου μικρών επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών- Εμπόρων, που ανακοινώθηκε χθες».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Πάλη ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια και στην εμπλοκή της Ελλάδας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουαλία, σηματοδοτεί την ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλιστικού πολιτικο-στρατιωτικού συνασπισμού. Ιδιαίτερο αντικείμενό της είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στο φόντο των αιματηρών εξελίξεων στην Ουκρανία και της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ένα Ταμείο, μία σύνταξη για όλους τους Έλληνες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τη λειτουργία από το 2017 ενός ταμείου συντάξεων για όλους, με ενιαίο κανονισμό ασφάλισης και παροχών, προωθεί η κυβέρνηση. Πρόκειται για το Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο (ΕΕΑΤ) για τους συνολικά 11,5 εκατ. άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους και συνταξιούχους».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Μεγάλο βήμα για το 30%»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει την κούρσα του φθινοπώρου με προβάδισμα 4%. «Σφραγίζει» τις διαρροές του και εισπράττει από Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Οι αναποφάσιστοι ζητούν καθαρές προτάσεις για την οικονομία».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Η καλύτερη δίαιτα είναι η ευκολότερη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι επιστήμονες προτείνουν να κάνουμε όποια δίαιτα μας ταιριάζει και μετά παίζει ρόλο η πειθαρχεία που θα επιβάλουμε για τα καλύτερα αποτελέσματα.

KONTRA NEWS: «Για να βρουν δουλειά αμέσως 600.000 άνεργοι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Κουρής στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο KONTRA που κράτησε από τις 12 μέχρι τις 3 περίπου τα ξημερώματα! Ο Γιώργος Κουρής μίλησε για όλους και για όλα, με το γνωστό αυθορμητισμό που τον διακρίνει».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Έρχονται deals 5 δισ. σε ακίνητα – τουρισμό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «έμφαση των ξένων επενδυτών στην κατασκευή πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων. Dow Jones: οι αγοραστές έχουν βάλει ξανά ραντάρ στην ελληνική κτηματαγορά. Δέκα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας κέρδισε η Ελλάδα»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Δημοσιονομικό κενό 2 δισ. βλέπει η τρόικα για το 2015»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2015 επιμένει η τρόικα, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις στο Παρίσι, που μεταφράζεται σε πίεση για τη λήψη νέων μέτρων, ενώ παράλληλα αναβλήθηκαν για τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας οι αποφάσεις για τα ακανθώδη ζητήματα, όπως ασφαλιστικό, εργασιακό, απολύσεις, πλειστηριασμοί και «κόκκινα» δάνεια».