FlogaAgapisEthelontikiAimodosia1

Τελετή υποδοχής των λαμπαδηδρόμων που μετέφεραν τη «Φλόγα της Αγάπης» διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σήμερα Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Τη φλόγα μετέφεραν λαμπαδηδρόμοι της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη λαμπαδηδρομία διοργανώνουν για 12η συνεχή χρονιά η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.

Το ταξίδι της φλόγας ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου 2014 από την Αθήνα και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στην Πλατεία Συντάγματος, απ' όπου την παρέλαβαν οι εθελοντές Αιμοδότες του Σ.Ε.Α Ξυλοκάστρου Κορινθίας, που υπήρξαν και οι εμπνευστές του θεσμού. Η λαμπαδηδρομία θα συνεχίσει την πορεία της στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και θα καταλήξει στην Πτολεμαΐδα, στις 3 Οκτωβρίου 2014, με τον τερματισμό της να σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών της 27ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.