Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στους δυο Αλβανούς δολοφόνους του 31χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, τον περσινό Οκτώβρη στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής.>>>
Το Τριμελές εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης επέβαλε βαρύτατες ποινές στους δύο Αλβανούς δράστες, οι οποίοι τον περασμένο Οκτώβριο λήστεψαν και στη συνέχεια σκότωσαν τον 31χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής.
Πρόκειται για έναν 23χρονο κι έναν 27χρονο, που είχαν συλληφθεί λίγες ώρες μετά το φονικό. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 26 ετών, ενώ ο δεύτερος σε κάθειρξη 22 ετών. Ο 23χρονος ήταν αυτός που πυροβόλησε με καραμπίνα τον άτυχο επιχειρηματία, ενέργεια που κατά την απολογία του χαρακτήρισε ως «λάθος». Ο συνεργός του, απολογούμενος, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.
Οι δύο κακοποιοί -κατά το κατηγορητήριο- έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας ο ένας καραμπίνα κι ο άλλος μαχαίρι, αφού λήστεψαν το βενζινάδικο, από τα ταμεία του οποίου άρπαξαν 400 ευρώ, κλείδωσαν τον νεαρό ιδιοκτήτη και τη φίλη του σε μικρό δωματιάκι του πρατηρίου, όπου τους έδεσαν. Ο άτυχος άνδρας κατάφερε και αποδεσμεύτηκε, αλλά κινούμενος προς τους δράστες, δέχθηκε τα πυρά από τον 23χρονο, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα.