Πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων γερμανικής γλώσσας για άνεργους νέους και φοιτητές, που είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι οποίοι επιθυμούν να αναζητήσουν μια θέση εργασίας ή να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης.


Τα μαθήματα γίνονται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης. 

Τα μαθήματα, που θα παραδίδουν οι εθελοντές καθηγητές της γερμανικής γλώσσας, Γεώργιος Κωστόπουλος, Peter Lupini και Ιωάννης Μπιλιώνης, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 και θα παραδίδονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18:00 έως τις 20:30 στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ικτίνου 5).

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν δύο τμήματα αρχαρίων, στο πλαίσιο των οποίων θα διδαχτεί επιπλέον τεχνική ορολογία, ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών. Στο κάθε τμήμα θα μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 25 άτομα, τα οποία θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης πενήντα (50) ωρών εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας με το τέλος των μαθημάτων. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και οι συμμετέχοντες δεν θα πρέπει να απουσιάσουν πέραν των δύο μαθημάτων.  

Το μοναδικό κριτήριο επιλογής των υποψηφίων θα είναι η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι οποίες μπορούν να αποστέλλονται από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00, στο e-mail: p.benardi@thessaloniki.gr ή στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης (Γρ. Λαμπράκη και Κλεάνθους 57) στο τηλέφωνο 2310 841109 (Δημήτρης Σιακαβάρας).