Ως βλακώδες χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, το ζήτημα της αξιολόγησης, για το οποίο πρόσθεσε, ωστόσο, πως δεν πρόκειται να αρνηθεί τους ελέγχους και διαβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει να αλλάξει το σύστημα.

«Είναι βλακώδης η ιστορία της αξιολόγησης, αλλά θα συναινέσουμε με πόνο καρδίας και θα επιδιώξουμε να αλλάξει το σύστημα», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αξιολόγηση τους.

Παράλληλα, ζήτησε από τους εργαζόμενους του δήμου να επιτρέψουν τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να ολοκληρώσουν τη διαδικασία σε ό,τι αφορά τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας τη δήλωση του δημάρχου ανέφερε: «Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ δεν γίνεται», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το νόμο. Έχουμε πάγια θέση. Υπερασπιζόμαστε τους νόμους και το Σύνταγμα».

Από την πλευρά του, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» έκανε λόγο για «γκεμπελική, κυβερνητική προπαγάνδα», ενώ ο Γιάννης Δελής, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ανέφερε «αυτός είναι ο πραγματικός Μπουτάρης, ο προηγούμενος ήταν ο προεκλογικός».