Το νέο πρότυπο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) του Δήμου Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε σήμερα, Σάββατο  6 Σεπτεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ (περίπτερο 14) ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και του γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης Θωμά Ψαρά.

Το  νέο Κ.Ε.Π μειώνει τον χρόνο εξυπηρέτησης των πολιτών για την έκδοση πιστοποιητικών,  από  δύο επισκέψεις (μία μέρα για την αίτηση και μια την παραλαβή της) σε μία με αυθημερόν συναλλαγή, ενώ επιπλέον μειώνεται σημαντικά ο χρόνος επιβάρυνσης  του υπαλλήλου. Τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες, κάνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμη πιο αποτελεσματική, γρήγορη και φιλική. Μεταξύ άλλων θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος πολίτης να υποβάλει στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για την χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορείται για την πορεία εξέλιξης της αίτησης του, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε ότι «με επιμονή και συστηματική δουλειά ο δήμος βελτίωσε το σύστημα και εξοικονόμησε πόρους». Υπενθύμισε ότι, με τη μεταφορά του ΚΕΠ από την Αριστοτέλους στην Αγγελάκη μειώθηκε το κόστος ενοικίου κατά τέσσερις φορές. Πρόσθεσε ότι στόχος του δήμου είναι να δημιουργήσει Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, ώστε η γεωγραφική κατανομή τους να είναι τέτοια που να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες και στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα εγκαινιάζεται το ΚΕΠ στην Άνω Πόλη.